Субота, 27 Квітня 2024 р.
14 Березня 2024

У РАЙОНІ ВСЕ СПОКІЙНО

7 березня відбулася перша цього року сесія Кам’янець-Подільської районної ради. Відзначилася 23-тя зустріч депутатів цього скликання не суперечками, а ухваленими рішеннями.

На початку засідання одноголосним рішенням народні обранці вже не вперше зняли з порядку денного питання щодо виконання трьох районних програм, які мала доповісти Кам’янець-Подільська РДА. Їх перенесено на наступну сесію.
Після того, як порядок денний було ухвалено, голова райради Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив посвідчення новій депутатці Мар’яні ПРИХОДЬКО.
Згодом сесійна робота продовжилася у звичному режимі. Складностей їй додала хіба електронна система голосування «Віче», яка не спрацювала в момент ухвалення плану роботи ради на друге півріччя поточного року. Однак навіть ця незручність була усунута за декілька секунд.
Наостанок депутати проголосували за передачу зі спільної влас­ності тергромад сіл, селищ і міст району у власність Жванецької сільської ради нежитлової будівлі (аптеки), а також комплексу Ріпинецької школи та Підпилип’янської початкової школи у власність Орининської сільради.

– Голова поставив завдання, і ми об’їхали всі ці об’єкти, – каже заступник голови райради Микола ЖО­ГАН. – У найгіршому стані школа в Ріпинцях. Там ми її взагалі не побачили, а лише фундамент, льох і криницю на по­двір’ї. Планували, що матимемо кошти та самі працюватимемо над цими об’єктами. Але це потребує великих вкладень, тож вирішили передати школи у власність сільських рад.