Субота, 27 Квітня 2024 р.
14 Березня 2024

НОВИНИ МІСТА

МЕР: ЧУТКИ І СУДИ

l Пресслужба міськради оприлюднила інформацію, що від кам’янчан масово надходять повідомлення, нібито до них особисто телефонує міський голова і пропонує долучитися до «збирання інформації про земельні ділянки для УБД», при цьому надає рахунок для сплати за оформлення документів.

Мерія застерігає, що це – шахрайство!

«Міський голова ні до кого не телефонує, тим більше не може такого пропонувати! І від його імені ніхто з посадовців не може вчиняти такі дії», – йдеться в повідомленні на сайті міської ради.

l 7 лютого на сайті НАЗК було оприлюднено протокол про правопорушення, пов’язане з корупцією, на міського голову Михайла ПОСІТКА через те, що під час виборів Ірина ШЕЛЕПНИЦЬКА офіційно внесла до його виборчого фонду як кандидата на посаду міського голо­ви 5020 грн. А він не утримався від голосування за її кандидатуру на посаду секретаря міськради і в подаль­шому був причетний до рішень про оплату її праці. Днями засідання суду з цього приводу завершилося з таким результатом – понад 6 тис. грн штрафу для мера, попри аргументи захисту: розмір внеску незнач­ний, а премії та надбавки відповідали посаді й навантаженню. Зважаючи на те, що вирок суду несе репутаційні наслідки через корупційну риторику, то найімовірніше, що буде подано апеляцію.

ЧАС ПОВЕРТАТИ СЕБЕ

У Ветеранському просторі при терцентрі «Турбота» 6 березня відбулася зустріч із ветеранами війни з росією на тему: «Time to get back» («Час повертати себе»). У ході зустрічі ветерани ділилися досвідом, власними переживаннями і думками. Слухали авторські пісні Олександра Барановського «Укради мене у війни» та «Сорочка-оберіг». Зустріч організували і провели фахівці відділу соціальної роботи з ветеранами.

ГРОШІ ЗІБРАЛИ ВЕТЕРАНИ І ФАРІОН

l 235 500 грн зібрав благодійний аукціон для потреб ЗСУ, організований радою ветеранів громади (керівник – Микола Ящук) за підтримки міської ради. Захід відбувся 12 березня в «Клеопат­рі», де зібралися військові, освітяни, медики, депутати, працівники міської ради і комунальних підприємств, бізнес й активна громада.

 

 

 

l 8 березня українська мовознавиця Ірина ФАРІОН відвідала Кам’янець-Подільський із презентацією своєї монографії «Англізми і протианглізми: 100 історій слів у соціоконтексті». У Галереї мистецтв захід зібрав повний зал шанувальників. Після візиту Ірина Дмитрівна в соцмережах опублікувала допис, де повідомила, що всі кошти з продажу монографії (32 400 грн) склали пожертву для бригади швидкого реагування «Рубіж» НГ України батальйону «Сила Свободи».

«Особливо вдячна за високопрофесійне слово докторові історичних наук, професорові Валерієві Степанкову. Дякую за слово голові міста, моєму побратимові Михайлові Посітку та всій команді, що, всупереч усьому, повертає міс­ту історичну пам’ять і творить сучасне», – написала мово­знавиця.

Не забула пані Ірина згадати в дописі й свій візит до Кам’янця 23 вересня 2013 р. як народної депутатки України, коли її виступ у Будинку культури намагалися зірвати, як вона зазначила, «прокляті риги».
Пані Фаріон поїхала, а її візит залишив за собою чутки в соцмережах про те, що вона може стати наступним ректором К-ПНУ.

Підготувала Ольга МІРКОТАН.