Субота, 27 Квітня 2024 р.
21 Березня 2024

МІСТО

18 березня у пресцентрі міської ради відбувся брифінг для ЗМІ. Крім згаданих у сусідніх статтях інформацій про пересадку серця в міській лікарні та вимушену зупинку київського потяга, журналістам розповіли про процес усунення провалу тротуару на пр.Грушевського і повернулися до чуток навколо візиту Ірини ФАРІОН, зокрема про те, що подія обійшлася місту в солідну копійку.

ЗУСТРІЧАЛИ ДОРОГИХ ГОСТЕЙ

Саме з презентації моногра­фії філологині й почалося спілкування.

– Недавно в Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки, присвяченої 210-й річниці від дня наро­дження Тараса Шевченка. Приготування до неї тривали близь­ко двох місяців, адже треба було підготувати приміщення та експонати. У той час виникла ідея запросити до нас Ірину Фаріон, – каже в.о. директора Кам’янець-­По­дільського державного історичного музею-заповідника Тетяна КАРПОВА. – Щодо витрат. Існують загальноприйняті правила: коли людину запрошують взяти участь у заході, то нею опікуються. Зазвичай господарі дійства надають транспорт, екскурсійне забезпечення, проживання, харчування. У нашо­му випадку пані Фаріон люб’язно погодилася приїхати на відкриття виставки, і єдине, що попросила, – забезпечити проживання. Усе інше вона оплачувала сама. Включно із вхідними квитками на об’єкти нашого музею.
Враховуючи те, що наш захід був довготривалим, запланували пере­р­ву на каву, а не фуршет, як пишуть деякі джерела. Крім кави, були чай, вода, печиво трьох видів і бутерброди. Витрати на проведення склали: 3 тис. грн – на проживання Ірини Фаріон, 10 тис. 300 грн – на організацію «кави-п’ятихвилинки».

ПРОВАЛ І НАСЛІДКИ

Про усунення наслідків аварії на старій каналізаційній мережі, коли частину грунту з-під тротуа­ру вимило, і на пр.Грушевського 17 березня утворився величезний провал, представникам ЗМІ розповів гендиректор КП «Міськтепловоденергія» Олександр ПОХИЛКО:

– Саме на цій ділянці є одна з найглибших точок каналізаційної мережі. Вона здавалася в експлуатацію поняд 70 років тому, з чим і пов’язані аварії. На сьогодні ми знаємо, як її ліквідувати. Розраховуємо усунути несправність до кінця тижня.

За словами Олександра Леонідовича, складності процесу додає й той факт, що поряд розташовані інші мережі та фасади прилеглих будинків. Проте на комфорт містян це не має вплинути:

– Ми вирішили застосувати інженерні рішення, які дозволять не припиняти ні водопостачання, ні водовідведення. Зранку та ввечері збільшується користування водою, а це збільшує й водовідведення. У цей час ми використовуємо пересувні насосні станції, які дозволяють обходити аварійну ділянку.