Субота, 27 Квітня 2024 р.
21 Березня 2024

СВІТЛІ ПОГЛЯДИ, ВІДВАЖНІ СЕРЦЯ…

Продовжуючи традицію вшанування пам’яті загиблих у російсько-українській війні Героїв-земляків, протягом тижня було урочисто відкрито меморіальні дошки ще трьом Почесним громадянам м.Кам’янця-Подільського.

• Максим ГАЙДАРОВ
(21.06.1995 – 02.05.2022)

Максим ГАЙДАРОВНародився в Кам’янці, проживав на Львівщині та згодом повернувся до рідного міста. Освіту здобував у індустріальному коледжі, де й встановили мемо­ріальну дошку Герою.
Максим добровільно вирішив боронити Батьківщину. Під час виконання завдання зазнав поранення внаслідок артилерійсь­кого обстрілу і згодом помер… Без тата залишилася донечка, яка народилася незадовго до початку повномасштабної війни.
Похований Герой у с.Руда-­Крехівська на Львівщині.

Володимир ТРІЩ
(15.09.1990 – 25.06.2023)

тріщГоловний сержант, командир взводу спеціального призначення з позивним «Ворон» від 2014 р. мужньо відбивав наші кордони від окупантів, у тому числі за­хищав Донецький аеропорт. Був люблячим батьком двох донечок і прекрасним чоловіком для дружини Ольги, з якою познайомилися і разом служили в батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Гарпун». У його складі також брав участь у АТО. З 2016 р. – у ла­вах ЗСУ. Загинув від кульового поранення.
Меморіальну дошку Володимиру встановлено на фасаді будинку, де він проживав (вул.Лесі Українки, 17).
Поховали Героя в рідному Львові на Личаківському кладовищі.

Роман БУДОВИЦЬКИЙ
(30.08.1982 – 27.07.2023)

будовицькийНа початку повномасштабної війни жив за кордоном, та не міг залишатися осторонь – спершу волонтерив, пізніше повернувся захищати рідну землю. До­свід мав – 2015 р. був інструктором української системи військового бою в морському цент­рі спецпризначення ВМС ЗСУ.
У мирному житті Роман був спортсменом, співзасновником школи Айкідо Йошинкан, мав 4 дан.
Дошку пам’яті оператору відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки встановили на фасаді гімназії №4 (раніше ЗОШ №11), де він навчався.
У Героя залишилися брат, донька та батьки.
Поховали захисника на Алеї Слави міського кладовища в Кам’янці-Подільському.