Субота, 27 Квітня 2024 р.
28 Березня 2024

ХЛОПЦІ, БЕРЕЖІТЬ НАС ІЗ НЕБЕС!

Світлі душі наших захисників знову поповнили небесне військо. Чергові втрати при­вносять у наші громади біль і смуток.

ЗАГИНУВ ЗА КОРДОН І СУВЕРЕНІТЕТ

Дмитро СМЕТАНАКам’янецька громада втратила ще одного Героя-захисника – в с.Смотрич поховали 26-річного лейтенанта Дмитра СМЕТАНУ, заступника відділення інс­пекторів прикордонної служби «Строганівка» з персоналу відділу прикордонної служби «Преображенка» одного із загонів ДПСУ. Дмитро Васильович навчався в Кам’янець-­Подільському ліцеї (тоді НВК) №3.

«Учителі згадують Дмит­ра як урівноваженого, спокійного, дуже доброго за характером учня, завжди готового прийти на допомогу. Щирість душі та серця були його домінуючими рисами характеру», – йдеться на сайті закладу.

Слова співчуття рідним висловили і у фа­ховому коледжі будівництва, архітектури та дизайну, виспускником якого був Дмитро: «Пам’ятаємо його доброю, товариською, світ­-лою людиною, гарним товаришем, надійним другом». Дмитро Сметана загинув 19 березня 2024 р. внаслідок артилерійського обстрілу з боку країни-агресорки в районі с.Садове Херсонської області, зазнавши поранень, несумісних із життям.

СМЕРТЕЛЬНИЙ СЛІД ВІЙНИ

Ростислав КОС­ТЕНЮКЦього тижня Дунаєвеччина попрощалася зі своїм земляком – солдатом Ростиславом КОС­ТЕНЮКОМ. Ростислав Іванович проживав у с.Сокілець, де й народився 8 жовтня 1987 р. Одразу після школи пішов працюва­-ти, аби допомагати сім’ї. Перед мобілізацією працював охоронцем на сонячній електростанції. Із 26 квітня 2023 р. був призваний до лав ЗСУ. Службу розпочинав у Рівному, потім був на донецькому напрямку, в Куп’янську, Сло­в’ян­ську, останнім часом проходив військову службу в Івано-Франківській області. Отримавши відпустку, приїхав до рідного села, де 22 березня відійшов у вічність від серцевої недостатності.

 

 

РІК ЗАХИЩАВ ВІД ВОРОГА

Василь КУХАР22 березня 2024 р. біля Білогорівки, що на Луганщині, під час ви­конання бойового зав­дання загинув сержант Василь КУХАР із Ново­ушиччини. Василь Іванович на­родився 23 грудня 1980 р. в с.Пижівка. У квітні 2023 р. пішов захищати Україну на посаді командира відділення однієї з бойових частин. У загиблого залишилися батьки і брат.