Субота, 27 Квітня 2024 р.
28 Березня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

ВЕСНЯНА ТОЛОКА. Тради­ційно після зими у громаді почи­нається велике прибирання – до Великодніх свят у місті наводять лад. Влада закликає ОСББ, підприємства, установи, організації та всіх мешканців громади долучатися.

ПРОЄКТИ. 23 березня вийшла настільна гра «Монополія. Кам’янець-Подільський». Це спільний проєкт виробника настільних ігор – ТМ «І Я» – та міської ради. У грі пред­ставлено 6 об’єктів сфери культури і туризму, цікаві місця, які можна відвідати, а також 18 суб’єктів господарювання, які виступили партнерами та проявили бажання бути присутніми у грі. Гру шукайте у продажу в магазинах міста (перелік – на сайті міськради).

 

ОСВІТА. Міськуправління освіти і науки розпочало атестацію закладів дошкільної освіти та ліцеїв.

МЕДИЦИНА. Міська лікарня отримала від благодійників 14 кондиціонерів.

ШАХРАЙСТВО. Почали надходити повідомлення про те, що від імені представників влади телефонують невідомі особи та пропонують вирішити ті чи інші питання, які стосуються придбання земельних ділянок у селах громади, за винагороду. Міська влада просить при виявленні таких фактів шахрайства повідомляти на 102.

КУЛЬТУРА. Управління гуманітарної політики міськради повідомляє про початок прийому заяв кандидатів на премію міської ради для обдарованих дітей, дитячих і молодіжних творчих колективів громади. Заяви приймаються до 19 квітня.

РАЙОН

ЧЕМЕРОВЕЦЬКА ТГ. «Дрони помсти» – так назвали кугаївчани п’ять дронів, придбаних за зібрані в селі кошти. По одному – за кожного загиблого земляка. Днями зброю було пере­дано військовим, котрі у свою чергу наді­слали фото з подякою помічникам – волонтерам.

 

 

 

 

 

ЖВАНЕЦЬКА ТГ. Нова аптека відкрилася в с.Слобідка-Рихтівська (вул.Незалежності, 1), яка працюватиме з понеділка по п’ятницю (9.00-16.00) та кожної дру­гої суботи. Це вже другий фармацевтичний заклад у громаді (перша аптека розташована в с.Жванець).

СТАРОУШИЦЬКА ТГ. У громаді привітали Любов Воєводу, жительку с.Крушанівка, яка стала переможницею ІІ туру обласно­го фестивалю-конкурсу «СловоТворчі», присвяченого Всесвітньому дню поезії, що проводив­ся під патронатом голови Хмельницької облради Віолети Лаба­зюк у Хмельницькому. Любов Василівна нагороджена дипломом за ІІІ місце в номінації «Авторсь­кі твори» у віковій категорії «D» (21+ рік).

КИТАЙГОРОДСЬКА ТГ. 23 березня майже пів сотні бігунів із різних куточків України приїхали до Китайгорода, аби взяти участь у «Трейлі від добродіїв». Влашту­вали подію волонтери UTL Dream Team, аби зібрати кошти на допомогу військовим. Як заявляють організатори, марафонці долали наймальовничіший маршрут. Ще б пак! 20-кілометрова дистанція стартувала від палацу в с.Китайгород і пролягла витесаним річкою урочищем із водоспадом, вигинами Дністра й Тернави, мальовничим селом із синіми хатками.

За інформацією тергромад.