Вівторок, 30 Квітня 2024 р.

УЖЕ БЕЗ ТЕПЛА І, МОЖЛИВО, БЕЗ СВІТЛА

Із 29 березня в місті припиняється подача тепла в житлові будинки. Цей крок викликаний прогнозом погоди, котрий обіцяє потепління ближче до вихідних.

– У суботу-неділю синоптики обіцяють +200С, тож поступово буде припинятися подача тепла в домівки кам’янчан. Таке рішення ухвалюється, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів складає не менше як 8 градусів тепла, – коментує «Подолянину» міський голова Михайло ПОСІТКО. – Опалення відключають не лише в нашому місті, а й в інших громадах України. Вважаю, що цьогорічний сезон минув більш-менш злагоджено, і маю сподівання, що наступний буде ще кращим завдяки когенераційним установкам, для придбання яких ми залучили 100 мільйонів гривень. Наголошу, що теплопостачання припиняється в житлових будинках, але поки залишається гаряча вода. Також тепло далі подаватиметься в об’єкти соціальної структури – медичні та освітні заклади.

Цю новину громада загалом сприйняла позитивно, адже платіжки за опалення у квітні нам не загрожують. Проте дехто сподівається «автономно» продовжити сезон електричними обігрівачами. Нагадуємо таким «замерзлюхам», що їхні дії можуть призвести до введення графіка відключень електроенергії, до яких енергетики пообіцяли вдатися в разі суттєвого зростання навантаження на електромережі. Детальніше про плани та дії АТ «Хмельницькобленерго» після масованої ракетної атаки, що відбулася 22 березня.


НЕ БУДЕ ЕКОНОМІЇ – БУДУТЬ ГРАФІКИ

Унаслідок масованої ракетної атаки, що відбулася 22 березня, електромережі Хмельниччини працюють в аварійному режимі.

Енергетики фіксують суттєве зростання навантаження на електромережі. Якщо ситуація й далі залишатиметься такою, і споживачі не зменшать обсягу споживання електричної енергії, будуть запроваджені мережеві обмеження.
Щоб споживачі могли зорієнтуватися і планувати свою діяльність, вимикання відбуватимуться за чергами погодинних відключень за графіком, оприлюдненим на інтернет-ресурсах АТ «Хмельницькобленерго», за допомогою чат-­ботів Viber, Telegram.

Відключатиметься одна черга зранку, з 7.00 до 11.00, та одна ввечері, з 18.00 до 22.00, виключно в періоди максимального навантаження.
Енергетики Хмельниччини закликають ра­ціонально та ощадливо споживати електро­енергію, особливо в ці години. Необхідно ви­микати зайві прилади і освітлення, не вмикати одночасно пральну машину та чайник, конди­ціонер та праску тощо. Енергоємні прилади можна використовувати виключно почергово.
Шановні споживачі, від ваших дій залежить працездатність енергосистеми.

За інформацією АТ «Хмельницькобленерго».