Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
28 Березня 2024

ЗА МИР В УКРАЇНІ!

22 березня в Кам’янці-Подільському, в Старому місті, відбулася загальноміська міжконфесійна хресна дорога за мир в Україні.

Фото Антонії ШелепилоВона щороку проходить з іні­ціативи Римо-католицької церк­ви напередодні Пальмової Неділі за григоріанським календарем за участі представників Духовної ради. На початку єпископ Леон ДУБРАВСЬКИЙ заохотив вірян роздумувати над стражданнями Ісуса Христа та духовно єднатися з терпінням цілого українського народу, який уже 10 років переживає свою криваву Голгофу. У міжконфесійній молитві взяли участь єпископ Кам’янець-Подільської єпархії Української Греко-католицької церкви Іван КУЛИК і єпископ Кам’янець-Подільський та Новоушицький ГЕРМАН (Герман Семанчук), а також священники РКЦ, УГКЦ, ПЦУ і пастори Української церкви християн Віри Євангельської (п’ятидесятники), Євангельських християн-баптистів та Християн Євангельської Віри.
Розважання та уривки з Біблії були підібрані в контексті стражданням українського народу вна­слідок російської агресії, зокрема згадували про Небесну Сотню, поранених українських військослужбовців, вивезених до росії дітей, згвалтованих і скривджених російськими окупантами жінок, полонених і безвісти зник­лих мирних жителів та поневіряння вимушених переселенців.
Після кожного уривку слово мали священнослужителі хрис­тиянських конфесій, які здійснювали молитву за український народ, а хрест несли почергово молодь, матері військових, переселенці та духовенство. Хресна хода закінчилася біля Домініканського костелу св.Миколая благословінням вірян і вшануванням хреста, який є символом не лише страждання та смерті Спасителя, а і його славної Пасхальної перемоги над злом цього світу. Нехай же ревна молитва кам’янчан, зібраних у Боже ім’я, наблизить Перемогу України та мирне небо над нашими сім’ями.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ.