Вівторок, 30 Квітня 2024 р.

НАГОРОДИ ГЕРОЇВ ОТРИМАЛИ РІДНІ

Посмертно… Як боляче, що все частіше нагороди та відзнаки знаходять своїх Героїв саме так – посмертно. І яким страшним є це слово для родин, котрі втратили найдорожчих – синів, чоловіків, батьків.

Ніщо не поверне додому тих, хто загинув зі зброєю в руках, ставши на захист своєї землі. І жодні слова не полегшать болю від втрати, не висушать сліз. Єдине, що можемо сьогодні зробити, – це пам’ятати про наших Героїв і підтримувати їхніх рідних. На цьому наголосив перший заступник начальника Кам’янець-Подільської РВА Петро МОСЕНДЗ під час зустрічі з сім’ями військовослужбовців, які загинули, захищаючи територіальну цілісність України.
Спільно із заступником начальника Кам’янець-Подільського РТЦК і СП майором Русланом ЦІХОЦЬКИМ Петро Мосендз вручив рідним загиблих Героїв державні нагороди.
Відзначено посмертно за особисту мужність, проявлену в захисті державного сувере­нітету та територіальної цілісності України, са­мовіддане виконання військового обов’язку:
– орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня – лейтенанта Артема ЛАТЮКА;
– орденом «За мужність» ІІ ступеня – солдата Артема КОРЧИНСЬКОГО;
– орденами «За мужність» ІІІ ступеня – молодшого сержанта Юрія КРІЛЯ, старшого солдата Олега БЕНЬКОВСЬКОГО, а також солдатів Михайла БЛАЖЕЯ, Аділа ВЕЛІЄВА, Олексія БЄЛОУСА, Дмитра БІНЬКОВСЬКОГО, Володимира ТКАЧЕНКА, Максима ГАСАНОВА, Романа БУДОВИЦЬКОГО, Володимира ФЕДОНЮКА;
– почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» І ступеня – солдата Геннадія БОРДАЧОВА.

Пресслужба Кам’янець-Подільської РВА.