П'ятница, 17 Травня 2024 р.
2 Травня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l Діти-ВПО (віком 12-16 років) безкоштовно поїдуть на оздоровлення за кордон, до польського міста-побратима Перемишль. Поїздка, яка триватиме з 15 до 25 червня, організовується за кошти польської сторони, проїзд – із бюджету громади. Літній табір організовано на базі центру підтримки біженців з України «Безпечний дім». Щоб скористатися такою можливістю, батькам діток вищевказаної категорії потрібно подати відповідні документи до департаменту соцзахисту населення (вул.Шевченка, 26) до 5 червня. Номер для довідок: 9-13-31, 067-314-6567.

l До ліцею №13, який є закладом із посиленим вивченням польської мови, завітала делегація з польського міста-­партнера Ченстохова. Рафал Пьотров­ський (начальник відділу освіти мерії Ченстохови), Рафал Дзівіс (директор Комплексу психолого-педагогічної клініки), Маріуш Завада (директор Комплексу шкіл ім.Яна Кохановського) відвідали уроки, спілкувалися з учнями та співали польські пісні. Делегатів приємно вразили знання учнів польської мови, історії, культури, також вони висловили бажання підписати меморандум із навчальним закладом.

l У приміщенні Старого замку відкрили виставку «Азов – янголи Маріуполя», присвячену пам’яті бійців-азовців з усієї України, які загинули під час оборони Маріуполя. Ініціаторкою вшанування пам’яті воїнів стала Віра Литвиненко – мама бійця полкової розвідки «Азов» Владислава Литвиненка з позивним «Вектор». Кам’янець став тринадцятим містом, де експонують таку фотовиставку. В експозиції – понад 200 інформаційних дощок зі світлинами, біографією та нагородами за мужність і звитягу кожного з полеглих захисників.
Виставка працюватиме до 31 серпня 2024 р.

РАЙОН

l Кам’янець-Подільська районна рада (голова Михайло СІМАШКЕВИЧ) передала на баланс КП «Міськводоканал» Дунаєвецької міськради спеціальний пожежний автомобіль, отриманий від польських друзів. Ним буде корис­туватися добровільна місцева пожежна охорона, створена при комунальному підприємстві.

 

 

l Стару Ушицю днями відвідав фінський волонтер і координатор різноманітних проєктів допомоги Україні Мікко Пекка ХАНСКІ. Він побував у ліцеї, сімейній трав’ярні Миколи Прудивуса та Бакотському скельно-печерному монастирі. Голова громади Анатолій ТИМЧУК презентував інвестиційний потенціал краю, розповів про виклики, спричинені війною, та готовність до співпраці. Закладено основу для залучення міжнародних партнерів.

l Із нагоди відкриття турсезону на Дунаєвеччині апробували новий зелений маршрут «Поза зоною досяжнос­ті», який пролягає через старе село Сокілець. Цікавинки маршруту – свята криничка та водоспад (де колись був «грецький монастир»), церква Покрови Пресвятої Богородиці (1857 р.), залишки костелу святого Роха (ХVII ст.), підземні ходи. Дорогою чимало природних перешкод: круті підйоми і спуски, кам’янисті осипи, мочарі тощо. Першопрохідцями стали учні дунаєвецьких ліцеїв. Запрошуються всі охочі.

l У Чемеровецькій тергромаді реалізували ініціативу «Придбання мобільної валізи для надання адміністративних і соціальних послуг за межами ЦНАП». Це дасть можливість обслуговувати маломобільні групи населення вдома. Відповідний порядок уже затвердив виконком Чемеровецької селищної ради, а мобільну валізу вже доставили в ЦНАП. Право на отримання адмінпослуг удома мають мешканці, які досягли 80-річного віку, люди з інвалідністю I групи, а також ті, хто за станом здоров’я не може самостійно пересуватися чи лікується стаціонарно в комунальних медзакладах селища.

За інформацією тергромад.