Понеділок, 20 Травня 2024 р.
9 Травня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l Ніколи знову. 8 травня громада приєдналася до відзначення Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Торік Верховна Рада України встановила цю дату єдиною, коли Україна вшановує пам’ять про ті події та полеглих борців із нацизмом (день, коли Німеччина офіційно капітулювала). Натомість 9 травня відтепер святкуємо День Європи.

 

 

l На міському кладовищі 6 травня відбулася Божественна літургія. Молебень провів Високопреосвященнійший Владика ГЕРМАН, архієпископ Кам’янець-Подільський і Новоушицький. Родини Героїв, представники влади, духовенства молилися за Україну, Захисників та Перемогу над агресором.

 

 

l Кам’янець відвідала народна депутатка України, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень і спортивної діяльності Ольга САЛАДУХА. Разом із представниками влади, освіти, спорту вона відкрила змагання другого етапу Кубка України з легкоатлетичних метань і нагородила перших переможців. Від імені Федерації легкої атлетики України Ольга Саладуха підписала меморандум про співпрацю з міським головою Михайлом ПОСІТКОМ. І саме в Кам’янці 15-16 червня відбудеться фінал перших Все­українських змагань за програмою «Дитяча легка атлетика» серед учнів середніх шкіл.

l За рішенням виконкому, від громади для ЗСУ передадуть техзасоби на суму понад 1,7 млн грн. Уже придбано 8 квадрокоптерів, пошукові прожектори, зарядні станції та 20 планшетів (за запитами військових частин).

l Також на засіданні виконкому проголосовано за надання одноразової матеріальної допомоги (по 5 тис. грн) матерям/батькам загиблих Захисників України на загальну суму 505 000 грн; виплату ще 9 неповнолітнім дітям загиблих Героїв 25 тис. грн одноразової допомоги; передачу в оренду приміщення на базі міської лікарні Товариству Червоного Хреста України для облаштування реабілітаційного центру.

l За повідомленням пресслужби міськради, з початку року перевиконання бюджету громади становить більше ніж 10 млн грн.

l У Галереї мистецтв (вул.П’ятницька, 11) відкрилася виставка робіт художника і фотографа Петра ІГНАТЬЄВА «Зміни себе». Автор представив живописні картини, що не менш колоритні, ніж його фотографії.

РАЙОН

l В амбулаторії сімейної медицини с.Вихватнівці (Китайгородська ТГ) новий керівник – медикиня Анна АБРОСЬКІНА. Колективу її представили сільський голова Юрій БЕЗРОДНИЙ і директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Староушицької селищної ради Олександр ГУРСЬКИЙ. Лікарка проводитиме прийом у вівторок і четвер (з 9.00 до 13.30). Контактний номер: 096-070-8534.

l 104 родини Китайгородської громади (багатодітні, ВПО тощо) отримали бокси з насінням основних городніх культур. Таким чином Центр надання соціальних послуг сільради взяв участь у проєкті «Насіння-2024», що здійснює ГО Центр Стратегічних Ініціатив за фінансової підтримки іноземних донорів.

l Народний жіночий вокальний колектив «Подолянки» Гуменецького СБК взяв участь у Міжнародному двотуровому багатожанровому фестивалі-конкурсі «Сяйво Хортиці» (Запоріжжя). Гуменчанки були нагороджені дипломом лауреата I ступеня.

За інформацією тергромад.