Субота, 27 Липня 2024 р.
16 Травня 2024

ЯКБИ НЕ ВІЙНА…

Безжальна війна продовжує забирати тих, хто мав би ще виховувати дітей, бути надійною опорою для дружин і батьків, будувати майбутнє України. Якби не війна…

ФРОНТ ЗАБРАВ ЗДОРОВ’Я І ЖИТТЯ

Дмитро МУДРИЙНа жаль, у середу громада оплакувала ще одну втрату. Додому на щиті повернувся кам’янчанин, старший лейтенант, командир взводу Дмитро МУДРИЙ. Дмитро Григорович народився 6 березня 1978 р. в Кам’янці-Подільському. Здобув вищу освіту, перед повномасштабною війною працював водієм. До лав ЗСУ потрапив торік у травні, коли розпочав військову службу за мобілізацією.

– Не дивно, що цивільна професія була саме такою, адже він дуже любив автомобілі. До авто Дмитро був ідеальним, – розповідає Денис, друг загиблого. – Ми жили по сусідству, і можна сказати, що я виріс біля нього. Дуже добрий – ніколи, нікому і ні в чому не відмовив. Яка б у нього не була ситуація в житті, приходив на допомогу. Міг віддати останнє.

Дмитро Мудрий, учасник бойових дій на запорізькому напрямку, помер 14 травня у Хмельницькій обласній лікарні. У Героя залишилися син, сестра та батьки. Поховали Захисника на міській Алеї Слави. Йому назавжди 46 років.

ОСТАННІЙ АКОРД – НА ЗАПОРІЖЖІ

Віталій ДЕРЕВ’ЯНКОСтало відомо про загибель ще одного Героя – Віталія ДЕРЕВ’ЯНКА, який загинув 27 липня 2023 р. в с.Вербове Запорізької області. Віталій Вікторович народився 5 серпня 1978 р. в м.Івано-Франківськ, згодом із сім’єю переїхав у с.Отроків, навчався в місцевій школі. Потім – у Кам’янець-Подільському училищі культури за спеціальністю «Народні інструменти». Після закінчення навчання переїхав у м.Львів, одружився, працював художнім керівником, викладачем у Міжрегіональному вищому професійному училищі автомобільного транспорту та будівництва м.Львів. Після початку повномасштабного вторгнення добровільно став на захист України. Служив у 14-й бригаді Національної гвардії України «Червона Калина». У Героя залишилися батьки, дружина, син, донька.

 

БЕЗ ВАГАНЬ СТАВ НА ЗАХИСТ

Валерій ДЕЛЕЧУК10 травня в с.Фурманівка Слобідсько-Куль­чієвецької громади прощалися із земляком, Героєм Валерієм ДЕЛЕЧУКОМ. Валерій Іванович, взявши до рук зброю, без вагань став на захист української землі. Попереду було багато планів і мрій, яким уже не судилося здійснитися… Його серце зупинилося. Йому назавжди 49. Справжній патріот, вірний захисник Украї­ни – таким він назавжди залишиться в пам’яті земляків.

 

 

 

СЛУЖИВ ДОВГО І З ЧЕСТЮ

Антон ЩУРНебесне військо прийняло ще одного Героя, мешканця Чемерівців – 36-річного Антона ЩУРА. Антон Вікторович проходив свого часу і строкову службу, і службу за мобілізацією (2015-2016 рр.), і за контрактом (2017-2019, 2020-2021, із 13 січня 2022 р.). Брав участь в АТО/ООС. Загинув Захисник 4 травня 2024 р. в районі с.Спірне Бахмутського району під час виконан­-ня бойових завдань. У Героя залишилися батьки, брат, дружина та донечка Олександра.

 

 

ФАТАЛЬНИЙ БІЙ У ВЕЛИКДЕНЬ

Олександр ВЕЛИКИЙКоли вся країна святкувала найпрекрасніше свято Пасхи, уродженець селища Дунаївці Олександр ВЕЛИКИЙ при­йняв свій останній бій. Проявивши найкращі якості безстрашного та вмілого бійця, під час ворожого обстрілу 5 трав­ня в районі c.Вільшана Куп’янського району Харківської області наш Захисник загинув. У Героя залишилися дружина, донечка, батьки, бабуся з дідусем, рідні.

 

 

 

ЧЕКАЛИ З НАДІЄЮ, АЛЕ…

Сергій КВЯТКОВСЬКИЙЖорстока війна принесла ще одну сумну звістку на Дунаєвеччину. Став у стрій Небесного легіону Сергій КВЯТКОВСЬКИЙ із с.Чаньків, 1990 року народження. Від 30 червня 2023 р. Герой вважався безвіс­ти зниклим. Тривали довгі пошуки, та, на жаль, підтвердилося найгірше. Захисник провів останній бій побли­зу м.Кре­мінна Лугансь­кої області, де загинув під час ворожого артилерійського обстрілу. У Сергія Леонідовича залишилися батьки, дружина, двоє синів, брат і сестра.

 

 

МАКІВ УКОТРЕ В ЖАЛОБІ

Ігор ЯСІНСЬКИЙМешканці Маківської громади попрощалися з полеглим Воїном Ігорем ЯСІНСЬКИМ. Ігор Іванович народився 17 січня 1991 р. в с.Чечельник. У результаті активних штурмових дій против­ника, гідно виконуючи свій обов’язок, 17 квітня 2024 р. під час виконання завдання на Донеччині, в с.Калинівка, наш Герой загинув.