Субота, 27 Липня 2024 р.
16 Травня 2024

СВІТЛО ЗАЛЕЖИТЬ ВІД КОЖНОГО

Масована ракетна атака, яку здійснив клятий ворог 8 травня, негативно вплинула на цілісність і стійкість енергосистеми України. В тому числі Хмельниччини.

Через дефіцит для промислових споживачів області одразу запровадили графік обмеження споживання електричної потужності. На початку цього тижня обмеження торкнулися і побутових споживачів у відповідності до розпорядження НЕК «Укренерго». Як повідомляють у «Хмельницьк­обленерго», попередити заздалегідь про застосування аварійних відключень неможливо, адже ці рішення ухвалюються оперативно для уникнення масштабних технологічних пошкоджень електромереж.

– Режим ощадливого споживання електричної енергії має стати для нас нормою. У вихідні, особливо в сонячні дні, ситуація краща. У будні справді важливо економити електричну енергію, особливо в години вечірнього максимуму – з 17.00 до 23.00, – наголошує заступник технічного директора товариства Андрій ЧАЙКА.

Також у обленерго, задля змоги зменшити тривалість дії графіків, закликають споживачів використовувати електричну енергію ощадливо і нагадують основні позиції щодо ощадливого споживання світла:

– не вмикайте одночасно декілька енергоємних пристроїв, вмикайте пристрої почергово;

– вимикайте зайву техніку, обладнання та освітлення;

– для побутових споживачів – за можливості перенесіть використання приладів на інші години, нічні або денні;

– для бізнесу – вимкніть підсвітки, вивіски, за можливості перенесіть енергоємні виробничі процеси на інші години доби.