Субота, 27 Липня 2024 р.
16 Травня 2024

ВКЛОНЯЄМОСЯ ПЕРЕД ВАМИ!

Майже в усіх громадах району відбулися заходи з нагоди Дня Матері.
Сьогодні серце української матері, як ніколи, неспокійне, воно виривається з грудей, здригається від кожного телефонного дзвінка, не спить ночами і живе невтомною вірою, бо чекає дитину з клятої війни.

У Кам’янець-Подільській міській раді відбувся символічний урочистий захід до Дня Матері за участі архієпископа Кам’янець-Подільського і Новоушицького ГЕРМАНА, начальника Кам’янець-Подільського гарнізону, полковника Володимира РОДІКОВА, отця УГКЦ Тараса ХОМ’ЮКА.
Від імені міського голови Михайла ПОСІТКА і депутатів секретар міської ради Ірина ШЕЛЕПНИЦЬКА подякувала матерям полеглих Воїнів за виховання синів-Героїв, за їхній подвиг, за мирне життя в Кам’янці.

«Дякую тобі, рідна, за те, що ти в мене є така – найдобріша і найкрасивіша, найрозумніша і найтурботливіша, найщиріша і найсвітліша, най­цікавіша та найсміливіша… Найрідніша… Вибач, що я інколи тобі додавав клопотів, але знай, ти – найпрекрасніша мама, яку я дуже люблю…»такі слова обов’язково б сказав кожен український боєць своїй матусі, якби не клята війна…

Із теплотою та вдячністю матерям вручили символічні подарунки, в тому числі виготовлені силами Ветеранського хабу, набори від фірми «Сто пудів» та сертифікати на фінансову допомогу від міської ради.

Пресслужба міськради.


До найтрепетнішого свята – Дня Матері – в Китайгородській громаді вшановували матерів, чиї сини захищають мир і спокій Украї­ни. В Демшинському сільському клубі відбувся пронизливий урочистий захід «Благословенна будь у віках, одвічна мати…». Свято-уклін, свято-ода, свято-подяка за важ­ку материнську ношу неньки воїна. А витримати душевні терзання, тривогу і розлуку може лише героїчна жінка. Не таку долю матері уявляли своїм кровинкам, яких окупант змусив зробити найпочесніший вибір у житті.
За кожним військовим стоїть водночас сильна і тендітна жінка – матір, яка його ростила. Ваша свята материнська любов виховала найкращих синів країни. Дякуємо вам за патріотів, які неймовірними зусиллями й навіть ціною власного життя творять нову історію держави. Всією громадою пишаємося нашими славними односельчанами і вболіваємо, аби кожен захисник якнайшвидше обійняв матусю,звернувся до залу сільський голова Юрій БЕЗРОДНИЙ.

Протягом заходу наверталися сльози, стояв клубок у горлі. Стримати їх уже не було сили, коли екран показав фотографії по­леглих Героїв. Їхнє земне життя обірване ворогом, але вони вічно житимуть у материнських серцях, у пам’яті вдячних земляків.
Глибокі хвилювання виходили назовні від кожної пісні, поетичного слова чи танцю, з якими виступили пісенні колективи, вокалісти громади, учні та вчителі Китайгородського, Рогізнянського ліцеїв і Колодіївської філії.
А приємним завершенням дійства стало вручення матерям вітальних подарунків.

Доземний уклін дорогим мамам! Нехай ваш дім оповиють мир, спокій, і найрідніші люди зберуться воєдино!

Пресслужба Китайгородської ТГ.