Субота, 27 Липня 2024 р.
23 Травня 2024

НЕМАЄ КОМУ ВИВЕЗТИ СМІТТЯ?

Останнім часом кам’янчани все більше говорять про проблеми із вивезенням сміття в місті – контейнери переповнені та брудні, на майданчиках розкидані відходи, графіка вивезення сміття не дотримуються. З такою «картиною» Кам’янець і турсезон відкрив, і Великдень відсвяткував.

Скарги від мешканців отримала й редакція «Подолянина». У міській раді не заперечують, що проблема є. Але водночас не демонструють, що її вирішують. Натомість голосно заговорити про це вирішила ГО «Люблю Кам’янеччину» (голова Наталія ХМЕЛЮК), організувавши 22 трав­ня зустріч громадськості, керівників ОСББ із представниками вла­-ди й КП «Спец­комунтранс» (яке від­повідає за вивезення сміття). Були запрошені на захід і журналісти.
Прозвучали численні зауваження щодо організації роботи стратегічного для міста підприємства. Йшлося про незручне розміщення майданчиків ТПВ, старі зношені контейнери, прибирання в селах громади, розрахунок тарифів на вивезення ТПВ тощо. Багато запитань і нарікань висловила колишня керівниця «Спецкомунтрансу» Олеся ПОНЯТОВСЬКА, дивуючись, що на зібрання прийшов не діючий керівник Василь МАЗІЙ, який мав би давати відповіді, а начальник абонентського відділу Роман СОКОЛОВСЬКИЙ.
З актуальністю проблеми та зауваженнями директор департаменту ЖКГ Аракел МЕЖЛУМ’ЯН загалом погодився, зазначаючи, що умови, в яких нині працює «Спецкомунтранс», непрості. І через зношену техніку, і через недофінансування підприємства, і через брак кадрів (у тому числі й у зв’язку з мобілізаційними процесами) та велике навантаження на тих, хто залишився:

– Усі питання одразу й не вирішиш. Особливо без належного фінансування, якого не було торік. Однак ухва­лено управлінські рішення, було створено постійно діючу комісію, яка розглядає питання розміщення майданчиків ТПВ. Планую порушувати тему придбання якісної техніки, вивчаю питання заміни оцинкованих баків на пластикові.

Зі слів пана Соколовського, на підприємстві наразі не вистачає 2 водіїв, 5 вантажників, неукомплектованими залишаються 2 сміт­тєвози. У підсумку погодилися активізуватися, ініціювати зустріч людей, зацікавлених у покращенні роботи підприємства, й транс­формувати рекомендації в конкретні дії.

Тетяна ДИКА