Субота, 27 Липня 2024 р.
23 Травня 2024

ЧОРНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧОРНОЇ

Не встигають висихати сльози жителів Чемеровеччини, тільки останній тиждень приніс їм дві звістки про смерть земляків-Захисників. Обидвоє – родом із с.Чорна. На жаль, щотижня прощається зі своїми Героями і Кам’янець-Подільський.

ПОМЕР НА РУКАХ МАТЕРІ…

Сергій КОНОВАЛТрагічна звістка надійшла на Чемеровеччину з міста Дніпро… У шпиталі помер Сергій КОНОВАЛ. Сергій Миколайович народився 21 жовтня 1979 р. в с.Чорна, там закінчив школу, в 1998-1999 рр. проходив строкову службу. Повернувшись із армії, працював у рідному селі на тракторному стані, на цегельному заводі, в «Агролісі». На початку 2023 р. пішов захищати рідну землю. Зазнав важкого поранення на Донеччині, біля м.Лиман. Сергій гідно боровся з ворогом на полі бою і наполегливо боровся за життя у шпиталі, бо намагався швидше повернутися до побратимів. Та 17 травня помер на руках у матері, яка була поруч із сином під час лікування.

 

БОРОНИВ СХІДНИЙ РУБІЖ

Микола ЦІТА13 травня під час виконання бойового завдання на донецькому напрямку, в районі с.Григорівка, загинув Микола ЦІТА, який також народився в с.Чорна на Чемеровеччині. Миколі Васильовичу 20 квітня виповнилося 48 років. Свого часу він проходив строкову службу в лавах ЗСУ. Працював на місцевому цегельному заводі, довелося побувати на заробітках за кордоном. За мобілізацією був призваний у грудні 2023 р., боронив східні рубежі України від російських окупантів. 16 травня земляки попрощалися із загиблим Героєм.

 

 

МИРНІ МРІЇ ЗРУЙНУВАЛА ВІЙНА

Олександр ВАРИК20 травня міська громада попрощалася зі стрільцем відділення снайперів однієї з військових частин ЗСУ – 40-річним Олександром ВАРИКОМ. Своє життя чоловік пов’язав із будівництвом, працював на різних підприємствах. На момент початку повномасштабного вторгнення був за кордоном. Врешті повернувся, аби зі зброєю в руках захищати рідну землю. Чоловіка мобілізували 4 вересня 2023 р. Олександр був привітною і патріотичною людиною, мріяв облаштувати своє життя у Фурманівці, де бабуся залишила йому будинок. Мав багато планів на мирне життя. Але… Воїн загинув 14 травня на Донеччині під час виконання бойового завдання. В нього залишилися син і брат.