Субота, 27 Липня 2024 р.
6 Червня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l За інформацією міської лікарні, у травні народилися 72 малюків, з яких 38 дівчаток і 34 хлопчики.
l У місті облаштовано паркомісця на вул.Данила Галицького (неподалік від ринку) та Івана Виговського (біла міської лікарні).
Запрацював сайт інспекції з паркування (inspekcia.kam-pod.gov.ua/), де буде розміщено карту паркомайданчиків у межах міста. За поточний місяць інспекція склала 1000 штрафів на загальну суму понад 200 тис. грн.
l Завершено перейменування ву­лиць громади на карті Google Maps.
l Із початку року стерилізовано та вакциновано 350 собак і котів.
l У Центральній бібліотеці ім.Кос­тя Солухи відкрито Креативний прос­тір завдяки отриманню гранту від Ради Європи на суму 758 тис. грн.
l 1 червня до Кам’янця-Подільського завітали представник мініст­ра інфраструктури та економіки рес­публіки Молдова, тур-оператори з Молдови і Румунії та представники Асоціації «Туристична Буковина».
В рамках співпраці з Державною агенцією розвитку туризму України проведено низку зустрічей.
l До 18 червня відбуватимуться громадські обговорення кандидатур старост старостинських округів міської тергромади шляхом зібрання підписів на підписних лис­тах із відвідуванням місць проживання громадян у селах.
На розгляд жителів міський голова виносить такі кандидатури на посади старост: Ходоровецького старостинського округу – Аркадій ІВАНОВ, Колибаївського – Олена ШТАНЬКО, Рихтівського – Таїса КОСЬЯНЧУК, Довжоцького – Лариса ПАЦАН.
Детальніша інформація про кандидатури розміщена на сайті міськ­ради та «Подолянина».
l Сьогодні у Виставковій залі на Соборній відкривається виставка кам’янецького фотографа і художника Петра ІГНАТЬЄВА «Автограф душі», яка триватиме до 26 червня.

РАЙОН

l У Китайгородській громаді набирає обертів проєкт «Мій врожайний рік» у межах програми «Спроможні та сильні», що виконується Фондом «Східна Європа» за сприяння Швейцарії. За його підсумками ГО «Центр Стратегічних Ініціатив» передала китайгородському Цент­ру надання соцпослуг теплицю, що буде використовуватися для потреб навчальних закладів громади.
У парнику кипіла робота. Силами комунальників завезено чорнозем, а молоденькими саджанцями капусти, перцю, огірків, помідорів люб’язно поділилася сім’я Гасюків із Ленівки.
l 4 червня начальник Кам’янець-­Подільської РВА Олександр АНУР’ЄВ вручив кубки і грамоти переможцям та призерам комплексного заліку районної Спартакіади допризовної молоді.
За перше місце нагороджено Ста­роушицьку селищну громаду, за друге – Дунаєвецьку, третє – Гуменецьку.
l 20 сімей Чемеровецької громади ввійшли у грантовий проєкт, спрямований на підтримку засобів до існування ВПО та місцевих жителів шляхом надання цільових грошових грантів (до 37 тис. грн) на сільськогосподарське виробництво. Це дозволить сім’ям самостійно забезпечувати власні потреби у продуктах харчування (рослинництво, тваринництво), створивши гідні умови життя, та зменшити залежність від гуманітарної допомоги. Наразі всі учасники проєкту пройшли навчання і очікують надходження грантових коштів для придбання необхідного інвентарю, засобів захисту рослин, птиці чи домашніх тварин, кормів.

За інформацією тергромад.