Субота, 27 Липня 2024 р.
6 Червня 2024

УСЕ ДЛЯ ДІТЕЙ

l Різними заходами у громаді відзначили День захисту дітей. Щасливі очі маленьких кам’янчан 1 червня сяяли на різних локаціях міста. У Старому замку ВО «Амбасадори дитинства», Хмельницька ОВА та наша міськрада підготували для дітей зони для ігор, майстер-­класи, виступи артистів, молодіжного «зіркового десанту». Також дітки мали можливість по­ласувати морозивом і зайнятися творчістю на майдані Польський ринок, відвідати театральну виставу, взяти участь у конкурсах, забігах і змаганнях у парку Героїв Євромайдану тощо.
Організували святкові дійства і в селах громади. Понад 200 дітей з Острівчан, Нагорян, Ходорівців, Княгинина зібралися на майданчику біля стародавнього Княгинецького дуба, де на них чекали безкоштовні батути, надувна гірка, солодка вата і цукерки. Ще один веселий майданчик для малечі із забавками та безкоштовними солодощами був у с.Довжок (організаторами заходів у селах стали родина депутатки міськради Наталії МАРТИНОВИЧ, депутат Дмитро ДІДИК, РЦКМ «Розмай», підприємці).

l Цього дня 160 діток (із родин, які опинилися у складних життєвих обставинах, сироти, із сімей ВПО) від міської ради та міського голови отримали подарунки та виставу «Смарагдова галявина» («Розмай», театр-студія «Тандем»). А 217 обдарованих учнів громади нагородили муніципальними преміями на загальну суму 377 000 грн (відповідно до програми підтримки талановитих дітей, дитячих і молодіжних творчих колективів).

l Свята для діток відбулися і в інших громадах. Великий захід з аквагримом, майстер-­класами, настільними і спортивними іграми відбувся на майданчику перед Староушицьким будинком культури. На захід завітав ка­м’янецький пропагандист бадмінтону Дмитро БОЙКО, який презентував дітворі цей вид спорту. Солодкими пакунками вітали діток пільгових категорій у Жванецькій тергромаді.

l Додамо, що минулого тижня під час останнього дзвоника 72 випускників навчальних закладів громади отримали золоті медалі та 27 – срібні. 612 – здобули повну загальну середню освіту, а 1056 – базову середню (86 із відзнакою). Знаково, що деякі випускні класи зробили особливу подяку ЗСУ за можливість навчатися – придбали й передали військовим дрони.

l Час і для оздоровлення. 45 дітей із Кам’янець-Подільського району вже поїхали до оздоровчого табору в Румунії. Як повідомив голова райради Михайло СІМАШКЕВИЧ, поїздка в табір «Tineret», що в румунських Карпатах, відбувається за підтримки Serviciul de Ajutor Maltez in Romania. Загалом це вже третій табір, який влаштовують за період повномасштабного вторгнення мальтійські партнери.
Про домовленості щодо оздоровлення за кордоном розповів і Михайло ПОСІТКО:
– Днями в рамках офіційного візиту в Укмерге (Литва) при спілкуванні з міським головою Даріушом ВАРНАСОМ домовився, щоб наші дітки цьогоріч знову змогли оздоровитися в дружній литовській громаді. Торік, завдяки такій співпраці, близько пів сотні діток із родин захисників, пільгових категорій відпочивали в Укмерге.