Субота, 27 Липня 2024 р.
6 Червня 2024

БЕЗ РЕЖИМУ «ОНЛАЙН» ДО ПЕРЕМОГИ

29 травня відбулася 41 сесія міської ради. Але ті, хто звик стежити за роботою депутатів через онлайн-трансляцію, цього разу засідання не побачили. Відтепер і до завершення воєнного стану рада не виходитиме в режим «онлайн» ні під час сесій, ні під час депутатсь­ких комісій.
Загалом це передбачено змінами до Закону України «Про місцеве самоврядування», які набули чинності 15 травня. Там, звісно, прописано й те, що пленарне засідання ради має бути зафіксоване на відео (та зберігатися не менше як п’ять років) і оприлюднене невідкладно після засідання, але не пізніше як наступного дня.
Однак, як пояснили в міськраді, саме ця норма набирає чинності 14 серпня. З таким трактуванням закону вийшло, що ще три місяці не буде ні прямих трансляцій, ні оприлюднених відеозаписів…

БЮДЖЕТ: ЯК РОЗДІЛИЛИ 28 МІЛЬЙОНІВ

Розглянула рада й зміни до бюджету громади на 2024 рік, розподіливши понад 28 млн грн. З основного (за інформацією фінуправління міськради): 1 млн грн передбачили на машину Сервісному центру; 300 тис. – військкомату на пальне та перевезення техніки. В освітній галузі: 100 тис. – ДЮСШ на проведення змагань, 100 тис. – на придбання для харчоблоків у школах. Понад 1,7 млн спрямували на медичну галузь: 1,5 млн – на капремонт мереж і забезпечення гарячою водою терапевтичного відділення міської лікарні, 150 тис. – на холтери (апарати для безперервного запису кардіограми). Також передбачили 1 млн грн на усунення аварійного даху РЦКМ «Розмай» і 300 тис. грн – на будматеріали для ремонту клубів у селах громади. У сфері соціального захисту: додали ще 500 тис. грн на виплату одноразової грошової допомоги людям, які опинилися в скрутному становищі, 200 тис. – на поїздки дітей пільгових категорій за кордон, 150 тис. – на встановлення пам’ятників загиблим Героям. Перепало додаткових коштів і галузі ЖКГ: 4 млн грн – на поточний ремонт доріг; 3,5 млн – на придбання спецтехніки (для ямкового ремонту); 500 тис. грн – на капремонт майданчиків ТПВ тощо.
Також 250 тис. грн фінансової підтримки отримала комунальна установа «Агенція місцевого економічного розвитку «Друкарня змін».

ПРИСВОЇЛИ ПОЧЕСНІ ЗВАННЯ

Серед рішень, прийнятих депутатами (а це близько 50 основних і 200 земельних), насамперед рада посмертно присвоїла звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» ще 17-м загиблим захисникам: Сергію ГУМЕНЮКУ, Миколі МИКИТЮКУ, Сергію ПОЛІЩУКУ, Олександру НЕЧАЄВУ, Роману КАМІНСЬКОМУ, Миколі ТОМАЙЧУКУ, Дмитру СМЕТАНІ, Миколі КУЛЯБІНУ, Олегу ТВАРИНСЬ­КОМУ, Віталію НЕСТЕРОВУ, Ігорю ЛЯШУКУ, В’ячеславу АНДРУХОВИЧУ, Валерію СВАРИЧЕВСЬКОМУ, Сергію МАКСИМЧУКУ, Іллі СОБОЛЄВУ, Дмитру МУДРОМУ, Олександру ВАРИКУ.

Дмитро Савенко, Михайло ПосіткоПочесним громадянином міста, за рішенням сесії, став засновник БФ «МіСт» ім.Михайла Савенка Дмитро САВЕНКО. Дмитро Михайлович – наш земляк, який проживає в Києві, але вже 12 років потужно допомагає дитячим закладам фонд, який носить ім’я його батька. Ця відзнака – нагорода за багаторічні щирі й добрі справи всієї команди фонду.