Неділя, 08 Вересня 2024 р.
13 Червня 2024

НОВИНИ ГРОМАД

МІСТО

l Міський голова Михайло ПОСІТКО прозвітував про стан виконання бюджету. Зазначено, що з січня по травень 2024 р. надійшло 329,5 млн грн власних доходів. За уточненням показників, на сьогодні влас­ні доходи загального фонду збільшено на 12 млн грн. Сума перевиконання планових показників – 13,5 млн грн. Унаслідок роботи, проведеної з боржниками-землекористувачами громади, до бюджету додатково залучено 1,9 млн грн.

l У КП «Міськтепловоденергія» прокоментували неприємний запах води у крані, на який нарікали кам’янчани. Це – наслідок «цвітіння Дністра», яке спричиняє спека: «Цього року це явище пришвидшили низький рівень води у водосховищі, її швидке прогрівання та інтенсивне цвітіння водоростей. Наразі підприємство проводить необхідні заходи – для очищення води додається більша кількість коагулянту та інших реагентів. Однак вода у крані зовсім не шкідлива для здоров’я людей. А запах, що наразі дещо відрізняється від звичного, жодної шкоди не має і згодом зникне».

РАЙОН

l Довжоцький ліцей отримав подарунок від японсько-української культурої асоціа­ції – телевізор в укриття для учнів молодших класів. Збирати благодійні внески на його придбання в Японії допомагали українки, зокрема пані Людмила Кавагучі.

l У селі Слобідка-Рихтівська вже вкотре доводили до належного санітарного стану сміттєзвалище. За таку справу взялися ТОВ «Династія», староста Віталій РИБАРЧУК і працівники КП «Ластовецьке».

l Минулого тижня до Староушицької громади завітали голови громад Хмельниччини. Вони обмінювалися досвідом у рамках заходу «Довіра до влади та якісна комунікація як основа розвитку потенціалу сільських населених пунктів». Голова громади Анатолій ТИМЧУК розповів про реалізовані у громаді проєкти. Найцікавіші з них – у туристичній сфері, у співпраці з бізнесом і громадським сектором.

За інформацією тергромад.