Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
13 Червня 2024

НА ЧЕСТЬ ГЕРОЇВ

Днями відкрито меморіальні дошки ще двом Почесним громадянам Кам’янця-Подільського: на фасаді будинку на вул.Степана Банде­-ри, 51 – Ярославу Обочуку, на вул.Розвадовського, 9 – Юрію Савчуку.

l Ярослав ОБОЧУК (29.08.1968 – 06.07.2023).
Ярослав ОБОЧУКНародився і навчався в м.Сторожинець, вищу освіту здобув у Хмельницькому технологічно­му інституті. Вів активне життя, любив мандри рідною країною, пропагував здоровий спосіб життя. Був майстром на всі руки. Займався улюбленою справою – ремонтував автомобілі, мав власну СТО. У перший же день повномасштабного вторг­нення з’явився у військкомат, де його спрямували в Кам’янець-Подільську ТРО. Став кулеметником стрілецького відділення сил тероборони і загинув у бою за Україну. У Ярослава Володимировича залишилися дружина, двоє синів і внуки.

 

 

 

l Юрій САВЧУК (11.11.1975 – 06.12.2023).
Юрій САВЧУКЮрій Анатолійович родом із с.Летава на Чемеровеччині, освіту здобував у Кам’янець-Подільському сіль­госпінституті. На початку 2000-х пра­цював у Польщі, Норвегії, Анг­лії. 2008-го повернувся в Україну, почав працювати на цементному заводі представником київської фірми «Омега». Здобув другу вищу освіту «Енергоінженер». 2014 р. був прийнятий до американської фірми «Sintec». Очолював проєкти, був визнаний найкращим спеціалістом у встановленні складних інженерних елект­ричних систем. Втілював у життя проєкти в Нідерландах, Німеччині, 15 штатах США. До початку повномасштабного вторгнення був у Америці, але повернувся в Україну і 17 квітня 2022 р. став на облік у РТЦК. 7 травня 2022 р. офіцер запасу, старший лейтенант Савчук був призваний до лав ЗСУ. У складі 110 окремої механізованої бригади 5 мі­сяців захищав країну на авдіївсь­кому напрямку. Пройшов навчання у Старичах, отримав звання капі­тана. Далі успішно стримував наступ окупантів у Луганській області як командир роти спецпризначення ІІ інтернаціонального легіону оборони України. Виконуючи бойове завдання, капітан Савчук із позивним «Айріш» загинув біля с.Діброва. За словами побратимів, він був мужнім, мудрим, добрим і зваженим, ідеалом командира та залишається уособленням поняття Воїн. У Героя залишилися дружина та двоє синів.