Неділя, 08 Вересня 2024 р.

«ПІДЛАТАЙТЕ ДОРОГУ!»

Із таким проханням через газету «Подолянин» мешканці Підзамча звертаються до влади та комунальників, сподіваючись, що їх нарешті почують. Ідеться про вулицю Об’їзну, з приводу ремонту якої її жителі написали колективне звернення.

«Вулиця в жахливому стані як для проїзду автомобілів, так і для руху пішоходів, – ідеться в листі. – Місцеві мешканці неодноразово самостійно латали ями біля своїх осель, але оскільки рух транспорту тут значний, такі ремонти нічого не дають. Торік привезли техніку, та в результаті зробили лише 100 метрів дороги і сказали, що кошти закінчилися…».

Прохання людей зробити вулицю придатною для проїзду ми передали представникам департаменту житлово-комунального господарства міськради, а також і раднику міського голови Анатолію КОСТЮКУ. Після з’ясування, хто ж має обслуговувати дорогу – місто чи Служба місцевих доріг у Хмельницькій області, нам повідомили, що дорога все-таки комунальна. Завідувач відділу благоустрою та дорожнього господарства департаменту ЖКГ Артем ТЕРЕЩЕНКО запевнив, що вулиця Об’їзна є у списку доріг, які ремонтуватимуть цього року:

– Упродовж червня-липня буде виконано планування дорожнього покриття з використанням щебеню та грейдера.

Звернути увагу комунальників на вказану вулицю пообіцяв і Анатолій Костюк. Крім того, зі слів Анатолія Миколайовича, в декілька сіл громади вже завезено щебінь, аби підлатати найпроблемніші ділянки. А для ремонту доріг загального користування місцевого значення, які пролягають нашими селами, міська рада пішла на співпрацю зі Службою місцевих доріг у Хмельницькій області та виділила 1,5 млн грн для ремонтних робіт. Наразі очікується субвенція з області в такому ж розмірі.