Неділя, 08 Вересня 2024 р.
20 Червня 2024

НОВИНИ ГРОМАД

ОБЛАСТЬ

Аграрії Хмельниччини завершили посівну кампанію. За повідомленням обласної військової адміністрації, загальна посівна площа ярих культур – понад 880 тис. га, що на рівні минулого року. На 3 тис. га, порівняно з минулим роком, збільшено площі ви­рощування картоплі й овочевих культур, які наразі займають 75 тис. га. Дещо збільшені й площі кормових культур: засіяно 390,2 тис. га олійних, 14,2 тис. га круп’яних і 81,6 тис. га зернових та зернобобових культур, 200 тис. га кукурудзи на зерно, 32,4 тис. га цукрових буряків. Аграрії запевняють, що отримана кількість сільгосппродукції повністю гарантуватиме продовольчу безпеку жителів області та переміщених осіб.

МІСТО

На початку червня офіційні делегації кам’янчан на чолі з міським головою Михайлом ПОСІТКОМ відвідали міста-партнери в Литві та Польщі, де домовилися про підтримку й співпрацю. Зокрема, в Укмерге – щодо оздоровлення цьогоріч наших дітей пільгових категорій за кошти литовської сторони. У польському Гданську запланували допомогу ВПО, розробку спільних інфраструктурних проєктів відбудови тери­торій, безперебійного енергопостачання. Із Краковом ведеться співпраця в галузі туризму та з інфраструктурних питань. Із польським містом Ченстохова узгодили прийом 20 діток громади на відпочинок і регулярні учнівські обміни. Польські друзі передали для громади 2 потужні генератори. Підписано Меморандум про наміри співпраці з міським головою м.Кольбушов (Польща).

РАЙОН

l Всесвітня організація «Дожелаж» (Dou­zelage European town twinning) обрала Ка­м’янець-Подільський район та ГО «Національна асоціація соціальних працівників» (керівниця – Яна МЕЛЬНИЧУК) для розвитку соціальної роботи в умовах сьогодення. Про це повідомив голова райради Михайло СІМАШКЕВИЧ:

– Представники з Бразилїї, Словенії, Англії, Люксембургу, Бельгії, Голландії, Румунії, Іспанії підтримали нас своїми донатами й подарували мікроавтобус.

 

 

 

 

l Два медзаклади району поповнилися обладнаними санітарними спецавтомобілями та командами Мобільних медичних бригад. Усе завдяки проєкту Норвезького Червоного Хреста. Староушицький Центр первинної медико-санітарної допомоги (керівник – Олександр ГУРСЬКИЙ) отримав автомобіль Toyota Land Cruiser 100. А Слобідсько-Кульчієвецька багатопрофільна цент­ральна райлікарня (гендиректор – Віталій ШЕВЧУК) – автомобіль Toyota Hiace. На кожному працюватимуть лікар, медсестра і водій. За графіком вони виїжджатимуть у віддалені села району з обмеженим доступом до медичних послуг, також надаватимуть кваліфіковану допомогу внутрішньо переміщеним особам, будуть перевозити пацієнтів до спеціалізованих лікарень.

За інформацією тергромад.