Неділя, 08 Вересня 2024 р.
20 Червня 2024

РІЗНІ ДОЛІ ЗАХИСНИКІВ

У них були різні долі, різний досвід і обставини загибелі. Але мета в наших Героїв одна – захистити рідну країну від підступного ворога.

ЗАГИНУВ ПІД ВОВЧАНСЬКОМ

Олександр КОВАЛЬ18 червня в Кам’янці-Подільському попрощалися із сержантом Олександром КОВАЛЕМ – розвідником-радіотелефоністом розвідувальної групи спецроти однієї з частин ЗСУ. Олександр Іванович – уродженець села Руда Жванецької тергромади, у травні йому виповнився 51 рік. Зростав у багатодітній родині військового (мав двох рідних братів та одну сестру). Закінчив Рудську восьмирічну школу, а 1988 року почав навчатися в Кам’янці – в ПТУ №6. Уперше потрапив до лав ЗСУ в червні 1991 р. для проходження строкової служби. Повернувшись, пішов працювати на хлібопекарню в с.Руда різноробочим. Саме там познайомився з майбутньою дружиною Олександрою. Проживав разом із сім’єю в Кам’янці, працюючи будівельником. Мав сина Артура, який став професійним будівельником, та доньку Катерину, кот­ра закінчила школу. Олександр Коваль був мобілізований 25 червня 2023 р. Він загинув 8 червня унаслідок поранення, несумісного з життям, у районі ведення бойових дій біля Вовчанська на Харківщині.

ПІШОВ ДОБРОВОЛЬЦЕМ

Дмитро ПАВЛОВСЬКИЙЗахищаючи незалежність і територіальну цілісність України, 10 червня під час виконання бойового завдання в районі с.Невське Луганської області загинув житель с.Подільське Староушицької громади Дмитро ПАВЛОВСЬКИЙ. Дмитро Володимирович народився 16 січня 1981 р., в рідному селі закінчив середню школу, навчався у Сторожинецькому лісовому технікумі та Чернівецькому університеті заочно. Працював і в Подільському лісництві, і в Польщі, після повернення звідти – в одному із сільгосппідприємств. У листопаді 2023 р. був мобілізований до лав ЗСУ. Проходив навчання в Німеччині, на початку 24-го року його відправили на Харківщину, далі був у багатьох найгарячіших точках протистояння з ворогом. У Героя залишилися батьки і молодший брат.

 

 

 

 

ПРОЩАЛИСЯ ІЗ СОЛДАТОМ

Анатолій ХАПІЦЬКИЙ15 червня міська громада попрощалася із солдатом Анатолієм ХАПІЦЬКИМ. Військовослужбовець загинув у ДТП 8 червня. Анатолій Олександрович народився 16 квітня 1971 р., мав середньо-спеціальну освіту. Був мобілізований у березні цього року.

 

 

 

ЗВ’ЯЗКУ НЕ БУЛО ПОНАД 2 РОКИ

Геннадій МОМОТОКДунаєвецька громада з сумом і жалем повідомила про смерть молодшого сержанта Геннадія МОМОТОКА, 1968 р.н. 26 березня 2022 р. під час відбиття наступу в м.Попасна на Луганщині внаслідок обстрілу противником із «Граду» та спроби прориву з боку противника із Геннадієм Андрійовичем було втрачено зв’язок. Його доля стала невідомою. Два роки рідні та близькі сподівалися на диво, але після проведення ДНК-експертизи підтвердилося найгірше…