П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.
27 Червня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l У міськраді готуються до чергового, 42-го, пленарного засідання сесії, яке призначено на 4 липня.

l До слова, на сесію виноситься питання затвердження кандидатур старост старостинських округів. Як по­відомляє пресслужба міськради, після громадських об­говорень, що відбулися шляхом зібрання підписів у селах громади, підтримано таких кандидатів: Аркадія ІВАНОВА (Ходоровецький старостинський округ), Олену ШТАНЬКО (Колибаївський), Таїсу КОСЬЯНЧУК (Рихтівський), Ларису ПАЦАН (Довжоцький округ). Далі справа – за депутатами.

l Вуличного освітлення до кінця літа не буде. Із 24 червня ліхтарі не вмикають у всіх населених пунктах громади. За офіційним поясненням, такий захід виконується відповідно до розпорядження Кабміну. Він тимчасовий і спрямований на заощадження електроенергії у зв’язку з надзвичайною ситуацією в енергосистемі через збройну агресію рф.

l Минулого тижня інтеграційний простір еколого-натуралістичного відділу Кам’янець-Подільського ПНВО відвідали представники Посольства США в Україні та Агентства ООН у справах біженців в Україні. Делегацію зустрічали міський голова Михайло ПОСІТКО, начальник управління освіти і науки Сергій МЕЛЬНИК і директорка ПНВО Наталія ІЛАШ. Офіційні гості разом із партнером у цьому проєкті БФ «Рокада» спілкувалися з відвідувачами хабу, місцевими мешканцями і внутрішньо переміщеними особами, які проживають у нашій громаді. Обговорили подальшу співпрацю.

 

ОБЛАСТЬ

l В області відбулася перша нарада рестораторів і представників провідних закладів ресторанного бізнесу Хмельниччини, які працюють у нішах «Автентична гастрономія» та «Регіональна кухня Поділля». Робоча група працює над тим, аби створити впізнаваний бренд Подільської кухні – віднайти старовинні подільські рецепти, сформувати реєстр страв, осучаснити їх, не втративши автентичності. Наразі досліджують локальні страви, характерні для сіл Маліївці та Удріївці.

РАЙОН

l Адміністратори ЦНАПу Чемеровецької селищної ради надали перші адмінпослуги віддалено – за допомогою мобільної валізи. Ця можливість – для людей з інвалідністю І групи; хворих, які за станом здоров’я не можуть самостійно пересуватися та/або лікуються стаціонарно в мед­закладах; мешканців громади віком 80 і більше років; ветеранів війни. Заявник може звернутися до ЦНАПу телефоном, листом або через старосту, родича, сусіда, соц­працівника.

l У Староушицькій тергромаді запустили проєкт «Служба освітньої безпеки» (СОБ) та представили директорам закладів освіти новий напрям роботи у навчальних закладах – інспектор сектору СОБ. Поліцейські офіцери будуть гарантувати порядок і безпеку учнів та працівників шкіл. Інформацію про основні службові обов’язки й вимоги до кандидатів на цю посаду можна дізнатись на сайті Нац­поліції.

l З поважним ювілеєм у Старій Ушиці вітали довгожительку громади – Ганну ЯЦЕМІРСЬКУ, якій 24 червня виповнилося 90 років. Міцного здоров’я і миру Ганні Степанівні!