Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
27 Червня 2024

ПОТРІБНО ЙТИ ДО СВОЄЇ МЕТИ

Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Хмельницькій області активно співпрацює з Харківським національним університетом внутрішніх справ.
Одним із напрямів спільної діяльності є реалізація флагманського проєкту «Автошкола для осіб з інвалідністю».

Інклюзивна автошкола функціонує на базі ХНУВС, який через активні бойові дії вимушений був передислокуватися до Кам’янця-Подільського. Тепер університет здійснює і підготовку осіб з інвалідністю до керування транспортними засобами. В навчальному закладі сертифіковані та спеціально розроблені навчальні програми, адаптовані до потреб осіб з інвалідністю, інклюзивні приміщення, досвідчені викладачі та можливість індивідуального навчання за зручним графіком.
Нещодавно ще один випускник проєкту «Автошколи для людей з інвалідністю» отримав своє перше посвідчення водія – військовослужбовець 8 окремого гірсько-штурмового батальйону Яромир СЛИВКА.
У березні минулого року 25-річний юнак підписав контракт із Силами оборони. На жаль, під час боїв на донецькому напрямку зазнав поранення, а з ним втратив нижню кінцівку. Хлопець пройшов довгий шлях: операції, лікування, протезування.

– Я собі завжди повторюю, що в цьому світі немає нічого неможливого. Кожному все під силу, але головне – мати бажання. Маєш бажання – будеш мати все. Потрібно йти до своєї мети. Я до своєї дійшов. Омріяне посвідчення водія тому підтвердження, – розповідає Яромир.

За інформацією Кам’янець-Подільського сервісного центру МВСУ.