П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.

ЧИ ВІЗЬМЕ ЗА ПРИКЛАД РАЙОННА РАДА ОБЛАСНУ?

У Кам’янець-Подільській районній раді 27 червня провели 24 сесію, яку голова ради Михайло СІМАШКЕВИЧ розпочав привітанням із Днем Конституції України та врученням Почесної відзнаки «За заслуги» депутату Віктору ЯРЕМЧУКУ, котрий перебуває на фронті з 2022 р.

Після ухвалення порядку денного слово надали депутату обласної ради Ігорю ГАЮ. Ігор Віталійович розповів про ініціативу депутатської групи «Аграрії Хмельничини», яку він очолює, що­до підримки Сил оборони. Існує така іні­ціатива і на всеукраїнському рівні, її мета – зібрати 10 млрд грн для ЗСУ.

– В обласній раді неефективні приміщення, які були в її комунальній власності, вже було реалізовано на загальну суму 65 мільйонів гривень. Кошти передано на всі військові формування, які розміщені у Хмельницькій області. Ми нині всі допомагаємо ЗСУ чим можемо, щоб наблизити Перемогу якнайшвидше. Таку ініціативу підтримали і у Вінницькій, і у Рівненській облрадах, ку­ди ми їздили з колегами, – сказав Ігор Гай.

Отже, нашій райраді також було запропоновано провести інвентаризацію і реалізувати майно, яке просто не використовується: приміщення, занедбані склади тощо. Кошти спрямувати для ЗСУ. Придбане майно, в свою чергу, сприятиме розвитку економіки району, бо не буде простоювати.
Депутати ж відреагували схвальними відгуками, але зауважили, що райраді може не вистачити фінансових можливостей для належного документального оформлення продажу майна.
Района рада і насправді мала розглядати питання щодо свого майна, але йшлося про передачу його у власність інших громад. Проте рішення про передачу в комунальну власність міської тергромади нежитлової будівлі в місті за адресою: вул. Троїцька,2, було знято на доопрацювання. Не віддали депутати і Китайгородській тергромаді нежитлове приміщення в с.Рихта.
Також під час сесії депутати задовольнили прохання свого колеги Руcлана ПРИСТАЧА щодо дострокового складання депутатських повноважень.