Неділя, 08 Вересня 2024 р.
4 Липня 2024

ЗА УКРАЇНУ!

Громади Кам’янеччини цього тижня оплакували смерть п’ятьох земляків, які віддали життя за Україну…

НЕ БУЛО ВІСТЕЙ ІЗ ГРУДНЯ

Андрій СТРЕМЕДЛІВСЬКИЙ29 червня кам’янецька громада віддала останню шану гранатометнику десантно-­штурмового взводу однієї з військових частин ЗСУ солдату Андрію СТРЕМЕДЛІВСЬКОМУ. Андрій Миколайович народився 25 червня 1987 р. Вперше до лав ЗСУ потрапив 2012 року для проходження строкової служби. Був мобілізований 18 квітня 2023 р. Понад пів року боєць вважався зниклим безвісти. Проте після одного з обмінів тілами за­гиблих було встановлено, що Герой загинув 11 грудня 2023-го під час військових дій поблизу с.Синьківка Куп’янського району Харківської області.

 

 

ЗАГИНУВ НА ЗАВДАННІ

Максим БОЙЧУКСлобідсько-Кульчієвецька громада отримала страшну звістку з фронту про загибель жителя с.Мала Слобідка – гранатометника відділення інспекторів прикордонної служби 2 прикордонної комендатури швидково реагування однієї з військових частин ЗСУ солдата Максима БОЙЧУКА. Народився Максим Олександрович 10 січня 1989 р. Строкову службу проходив протягом 2008-2009 рр. на посаді водія-­електрика, розвідника. 14 червня 2023 р. був мобілізований. Загинув 27 червня внаслідок підриву керованого боєприпасу в районі селища Курдюмівка Донецької області, виконуючи бойове завдання за призначенням. 3 липня Героя поховали на кладовищі с.Мала Слобідка.

 

 

 

 

ГІРКИЙ, БОЛЮЧИЙ ЧЕРВЕНЬ…

Дунаєвеччина отримала сумні звістки про загибель земляків.

Артем ГУРАЄВСЬКИЙl Стало відомо про загибель стрільця однієї з час­тин ЗСУ солдата Артема ГУРАЄВСЬКОГО з с.Держанівка, 1999 р.н. Він загинув ще 18 серпня 2022 р. під час артилерійського обстрілу з боку збройних формувань російської федерації в районі с-ща Піски Донецької області. Герой… Молодий, скромний і мрійливий. Син, брат, друг, який своєю мужністю зупиняв лютого окупанта і захищав кожного з нас. Майже два роки доля Артема не була відома. Довго мовчав телефон, і рідні не втрачали надії. Розшукували його, вірили, що живий, можливо, поранений і перебуває у шпиталі, можливо, в полоні. Тривала процедура впізнання та очікування аналізу ДНК. На жаль, підтвердилося найгірше…

 

 

Василь ГРИГОР’ЄВl 25 червня 2024 р. під час виконання бойового завдання в с.Сокіл Донецької області загинув мешканець с.Січинці – стрілець-помічник гранатометника сержант Василь ГРИГОР’ЄВ, 1973 р.н. 29 серпня 2022 р. Василь Володимирович був мобілізований. Відтоді стояв на захисті рідної країни, родини та кожного з нас.

 

 

 

СЛУЖИВ БАГАТО РОКІВ

Андрій ГЛУХ­МАН26 червня 2024 р. в м.Вов­чанськ Харківської області під час виконання бойового зав­дання загинув Андрій ГЛУХ­МАН із Новоушиччини. Андрій Сергійович народився 4 квітня 1981 р. в м.Кишинів. 1989-го з батьками переїхав у с.Мала Шурка. Навчався в Ку­ражинській школі, Сокирянському ПТУ. Після строкової служби служив за контрактом, а протягом 2016-2018 рр. брав участь в АТО. Із 24 лютого 2022 р. пішов захищати Україну. У загиблого залишилися дружина, син і донька.