Неділя, 08 Вересня 2024 р.
4 Липня 2024

ПРО СОБОРНУ, ВКРАДЕНІ КВІТИ ТА КОМУНАЛЬНИЙ БОРГ

1 липня на брифінгу для журналістів у міськраді обговорили декілька актуальних для міста питань.

l Поліцейський офіцер громади Олег ПРИХОДЬКО про­коментував прикрий інцидент – викрадення квітів з-під меморіальної дошки полеглому Героєві на вул.Степана Бандери, 69. Правоохоронці хулігана розшукали.

– Це 27-річний житель, який повертався додому пізно ввечері минулої п’ятниці в не зовсім адекватному стані. З ним проведено профілактичну бесіду. Відбувається розгляд звернення за заявою батька загиблого Героя. Зауважу, що подія не має політичного підтексту. Чоловік пояснив, що не мав на меті осквернити пам’ять полеглого. Такі ситуації у громаді не вперше, але їх уже не настільки багато, як торік.

l Звернули увагу й на проблему заборгованості з комунальних платежів у місті. За станом на 1 липня, кам’янчани мають борг за послуги з теплопостачання, гарячого водопостачання та водовідведення близько 75 млн грн.

– Ця ситуація ставить під загрозу наступний опалювальний сезон, не дає змоги вчасно виконати ремонтні роботи на мережах та оплатити за спожиті підприємством енергоносії, – пояснив начальник відділу збуту КП «Міськтепловоденергія» Вадим ІЛАШ. – Наразі ведуться претензійно-судові роботи з боржниками, споживачам надіслано близько 2,5 тисяч претензій. Щомісяця близько 80 справ передаємо до суду, а суд – у виконавчу службу. Наголошу, що підприємство готове до діалогу з кожним споживачем і надає дозвіл на реструктуризацію боргу, який розбиваємо на 3 чи 5 місяців, траплялося, що й на 8.

l Головний спеціаліст відділу інвестиційної політики, проєктів і міжнародного співробітництва Юлія ВЕРС­ТІВСЬКА розповіла, що, завдяки міжнародній співпраці та закордонним відрядженням міського голови Михайла ПОСІТКА, вдалося досягти домовленостей щодо організації оздоровчих дитячих таборів для дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей загиблих Героїв і дітей військовослужбовців. 40 діток поїдуть у Перемишль, ще 40 – в Укмерге. Ведуться переговори щодо табору в польському місті Тарнаво-Подгурне.

l Обговорили й ремонтні роботи на Соборній, де комунальники відновлюють найбільш проблемні ділянки у співпраці з бізнесом, про що «Подолянин» повідомляв у минулому номері. Заступник міського голови Сергій ВАСИЛЬЧЕНКО додав, що надалі, аби габаритний транспорт не порушив покриття, будуть встановлені обмежувачі для проїзду. В перспективі ж – великий проєкт ремонту центральної вулиці, що передбачає комплексне відновлення, але поки відкладається до мирних часів.