Неділя, 06 Жовтня 2024 р.
4 Липня 2024

ЙОГО ЖИТТЯ ЛИШЕ ПОЧИНАЛОСЯ…

Кажуть, що Герої не вмирають… На жаль, вони – люди, проте пам’ять про них живе, подвиг і сила кожного в на­ших серцях!

Лейтенант Олександр БОРШУ­ЛЯК – молодий, мужній, свідомий українець, захисник, Герой України з удостоєнням орде­на «Золота Зірка» (посмертно), і його життя лише почина­лося…
Олександр народився в с.Гаврилівці Кам’янець-Подільського району, де провів дитинство та закінчив школу. 2015 року, коли вже розпочалася збройна агресія росії проти нашої країни, юний, патріотично налаштований Сашко вступив до ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою в Кам’янці-Подільському. В ліцеї навчався до 2017-го, далі вступив до К-ПНУ ім.І.Огієнка, паралельно навчався на військовій кафедрі, бо мріяв стати офіцером. Університет Сашко закінчив 2021-го, тоді ж отримав таке бажане офіцерське звання та військову спеціальність «Бойове застосування інженерно-саперних з’єднань військових частин (підрозділів)». Це було незадовго до широкомасштабної війни.
Із початку вторгнення всі дум­ки Олександра були про події, що відбувалися, він кожною своєю клітиною відчував, що повинен бути «там», боронити свою Украї­ну і захищати свій дім. Тому свідомо вступив до лав Збройних сил України, відтоді молодий офіцер був, як кажуть, на своєму місці.
Службу Олександр Володимирович проходив у військовій частині А3479, був командиром інженерно-саперного взводу. Під керівництвом перспектив­ного лідера взвод виконував бойові завдання на запорізькому та бахмутському напрямках, брав участь у звільненні Харківщини.
Хлопці згадують про командира із сумом, але водночас із гордістю за те, що мали можливість проходити службу та виконувати бойові завдання разом.
Загинув Олександр під час ви­конання бойового завдання на бахмутському напрямку, в с.Кліщіївка, що на Донеччині.
4 липня 2023 р. було останнє бойове завдання під керівницт­вом гідного офіцера, надійного командира, побратима, сина та брата.
За героїзм, мужність, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові лейтенанту Олександру Боршуляку Указом Президента України №385/2024 від 28 червня 2024 р. присвоєно звання Героя України (посмертно). Важка втрата для близьких і побратимів, проте доки житиме пам’ять про Олександра, житиме його подвиг.

Валентин РАЗИНЕЦЬ.