Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
11 Липня 2024

СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ, ЗНАНИЙ ДИРИГЕНТЕ!

Олексій Грек«Сьогодні зупинилося серце видатного педагога, талановитого музиканта, професійного диригента з феноменальною музичною пам’яттю Олексія ГРЕКА», – повідомили 8 липня в Ка­м’янець-Подільському фаховому коледжі культури і мистецтв.

Олексій Олексійович народився 2 квітня 1939 р. в багатодітній родині Греків із с.Гуменці. Мріяв стати моряком, проте до рук потрапив баян, який навчив його любити не лише шум морського прибою, але й неповторні звуки музики. 29 серпня 1964-го у трудовій книзі диригента з’явився перший запис відділу кадрів Кам’янець-Подільського культосвітнього училища. Працюючи в коледжі, він був незмінним керівником народного оркестру народних інструментів.
За сумлінну педагогічну працю і творчі здобутки має багато відзнак міського, обласного і державного рівнів. Усе життя Олексій Грек безкорис­ливо віддав служінню народно-інст­рументальному мистецтву. Талановитий і досвідчений педагог виховав багато висококваліфікованих фахівців, чимало з яких мають тепер почесні та вчені звання, наукові ступені, очолюють різні аматорські й професійні народно-інструментальні колективи в Україні та за її межами. І це важливіше за будь-які нагороди, бо в серцях учнів залишаться добрі спогади про мудрого наставника!

P.S. Стаття «Олексій Грек: із моряків у диригенти» вийшла у «ПОДОЛЯНИНІ» 2014 року і доступна на сайті газети.