П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.
11 Липня 2024

НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ – СТАРОСТИ, ВІЙСЬКОВІ, ВЕТЕРАНИ

На сесії міської ради 4 липня депутати більшістю голосів затвердили нарешті кандидатури старост у селах громади та ще одного члена виконкому, додали грошей на програму підтримки наших військовослужбовців, прийняли в комунальну власність сонячні батареї від спонсорів тощо. А загалом – розглянули 29 основних, 10 додаткових і понад 70 земельних питань.

На початку засідання міський голова Михайло ПОСІТКО передав від командира Грузинського національного легіону Мамуки МАМУЛАШВІЛІ подяки нашим освітянам. За постійну допомогу військовим їх отримали начальник міськуправління освіти і науки Сергій МЕЛЬНИК і заступниця директора ліцею №14 Ольга ПАЗІЙ.

Депутатка Оксана СИДОРЕНКО порушила питання відсутності вже більше як два місяці в Дитячому медичному центрі окремих фахівців, зокрема невропатолога. Мовляв, батькам рекомендують звертатися до приватних лікарів, і керівництво мало б вирішити це питання. Утім, як пояснив заступник міського голови Мирослав СМОТРОВ, попередній фахівець звільнився, а через місяць буде інший – лікар-педіатр, який поїхав на відповідні курси.

Депутати присвоїли звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» посмертно ще п’ятьом загиблим землякам: Володимиру МАРТИНЮКУ, Андрію КАВЕЦЬКОМУ, Олександру КОВАЛЮ, Олегу СОЛЯРИКУ та Олександру ЗАГОЛДНОМУ.

Також більшістю голосів закрили питання затвердження старост громади. Особливих обговорень із цього приводу не було, правда, виступити за трибуною хотіла активістка з Довжка, якій депутати слова не надали. Отже, старостою Рихтівського округу стала Таїса КОСЬЯНЧУК, Довжоцького – Лариса ПАЦАН, Колибаївського – Олена ШТАНЬКО, Ходоровецького – Аркадій ІВАНОВ.

Ще одне питання – зміна кількісного складу виконавчого комітету (із 13 до 15 осіб) та включення до його персонального складу Олександра БРОДОВСЬКОГО, який є головою правління міської Спілки промисловців, підприємців і роботодавців.

Серед важливих рішень – збільшення на 5 млн грн фінансування на програму підтримки військовослужбовців нашої громади. Також 829 тис. додали на поточні ремонти в закладах освіти, 500 тис. – на транс­портні витрати для перевезення дітей на відпочинок за кордон. Виділили кошти для Лікувального діагностично-консультативного центру (на вул.Івана Франка, 30) для облаштування приміщення проведення мед­огляду осіб, який організовує ТЦК.

Підтримали депутати й рішення, яке стосується реконструкції приміщення територіа­льного центру «Турбота» для діяльності Ветеранського простору. Там буде надавати­ся допомога, а також проводитися соціальна робота з ветеранами й членами їхніх сімей.

Затверджено на сесії й передачу на баланс КП «Міськтепловоденергія» сонячних батарей, які є іноземною спонсорською допомогою.

– Днями отримали гуманітарну допомогу з Німеччини – сонячні панелі, які будуть встановлені на об’єктах критичної інфраструктури громади, соціальних об’єктах. Загальна потужність отриманого обладнання – 300 кВт, що дасть можливість безперебійно надавати комунальні послуги жителям міста в години відключення світла, економити міський бюджет і зменшити навантаження на енергосистему, – прокоментував міський голова.

Уже наприкінці засідання Михайло Посітко зачитав звернення до районної ради з проханням передати громаді нежитлові приміщення, які розміщені на території Кам’янця, але перебувають у власності районної ради (за адресами: вул.Князів Коріатовичів, 82 та вул.Шевченка, 49). Їх планують використовувати для суспільно-культурних потреб кам’янчан. Депутати звернення підтримали.