П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.
18 Липня 2024

ОПОВИТІ ЧОРНОЮ ТУГОЮ

Кам’янець, Чемеровеччина, Дунаєвеччина, Новоушиччина та Новодунаєвеччина оповиті чорною тугою – знову до громад надходять сумні звістки про загибель Героїв-земляків.

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ

Іван ШАЛАШОВ39-річний сапер інженерно-дорожнього взводу групи інженерного забезпечення однієї з військових частин ЗСУ солдат Іван ШАЛАШОВ загинув за Україну. Останню шану міська громада йому віддала 17 липня. Іван Іванович народився 22 вересня 1984 р. Здобув середню спеціальну освіту. До війська був мобілізований 7 травня 2024 р.

– Ми з міста Дубляни, що на Львівщині, переїхали у Хмельницьку область, жили в селі Пісочна Городоцького району, там Іван навчався до 9 класу, – розповів брат Захисника Володимир. – Потім вступив у Балинське вище професійне училище, де здобув фах механіка. Ми з братом навчалися в одній групі, після закінчення училища поїхали до Києва працювати за спеціальністю.

Брат Олександр (найстарший):

– Він народився у Львівській області. З юності Іван захоп­лювався ремонтом автомобілів і до призову працював у цій сфері. Він жив машинами – це справа всього його життя. Мріяв, щоб швидше закінчилася війна. Нас у сім’ї четверо братів, троє з нас на війні, а Іван – наймолодший. Він за нас дуже хвилювався, весь час дзвонив. Я його заспокоював, що ми постійно на зв’язку, все з нами добре. Іван приїхав із Києва, щоб допомагати нашій 94-річній бабусі, навіть встиг посадити город. Він був дуже добрим і завжди намагався всім допомогти. 6 травня він пішов у Кам’янець-Подільський військкомат, після цього був 2 місяці на полігоні й 9 днів у Краматорську.

Герой загинув 11 липня в бою за Україну на Донеччині, виконуючи завдання за призначенням.
У нього залишилися батько, бабуся і троє братів.

ЧЕМЕРОВЕЧЧИНА

Олександр БАТАЛІНСЬКИЙІз перших днів повномасштабного вторгнення Олександр БАТАЛІНСЬКИЙ із с.Демківці проходив службу на сході України в найгарячіших точках бойових дій. Зазнавав поранень, був контужений. Із честю захищав рідну землю. Олександр Іванович народився 24 лютого 1969 р., в рідному селі закінчив восьмирічку, а у старших класах навчався в Свірш­ковецькій середній школі. Трудовий шлях розпочав 1990 року на підприємстві «Сільгоспхімія» трактористом. Із 2010 року до мобілізації працював у групі компаній «Vitagro». Герой загинув 9 липня 2024 р. внаслідок авіаудару під час виконання службових обов’язків у смт Ку­п’ян­ськ-Вузловий Харківської області.

 

 

ДУНАЄВЕЧЧИНА

Валерій ЗАБОЛОТНИЙl Учора стало відомо, що на Донеччині, поблизу селища Нью-Йорк Бахмутського району, під час бойових дій за Україну 14 липня загинув маківчанин Валерій ЗАБОЛОТНИЙ. Валерій Станіславович народився 27 жовтня, йому мав виповнитися 41 рік…

 

 

Сергій ЖЕРЕБНИЙl У громаді повідомили сум­ну звістку про смерть Захисника з м.Дунаївці Сергія ЖЕРЕБНОГО, 1983 р.н. Сергій Віталійович був призваний до лав Збройних сил України у травні 2022 р. Далі направлений на навчання до На­ціональної академії Сухопутних військ ім.гетьмана П.Сагайдачного. Проходив службу на сході країни. Під час служби, внаслідок бойових травм, перебував на лікуванні. На превеликий жаль, за трагічних обставин смерть зустріла його на рідній Дунаєвеччині.

 

 

НОВОУШИЧЧИНА

Олег ГУМЕНЮКl 14 липня 2024 р. в районі с.Єгорівка Харківської області під час виконання бойового завдання загинув сержант Олег ГУМЕНЮК – житель с.Зелені Курилівці. Олег Володимирович наро­дився 15 лютого 1991 р. Навчав­ся в Зеленокуриловецькій школі, Київському коледжі будівництва, архітектури та дизайну, який закінчив із відзнакою. Згодом працював на будівництві в Києві та за кор­доном. Герой із перших днів повномасштабного вторгнення боронив Україну та кожного з нас, проходив військову службу за мобілізацією. У загиблого Воїна залишилися батьки, дружина, донька і син – двох та шести років, сестра, бабуся, дідусь…

 

 

Андрій ГУЦЬКОl 10 липня 2024 р. поблизу c.Новосадове Донецької області під час виконання бойового зав­дання з оборони та відсічі збройної агресії рф загинув Андрій ГУЦЬКО. Андрій Володимирович на­родився в м.Коростишів, але з 2013 р. із сім’єю жив у Новій Ушиці. Працював на Новоушицькому хлібокомбінаті ТОВ «Агробізнес», у Новоушицькому РЕМі, з 2019 р. – в місцевому коледжі. Складав плани на майбутнє, перебудовував дім, облаштовував господарство… Мав золоті руки, був люблячим чоловіком і батьком, дуже хорошою людиною і справжнім патріотом. У грудні 2022-го став на захист України. Трохи більше як місяць тому Андрія Володимировича призначили командиром із розрахунку добровольчого батальйону. Він збирався у відпустку… Натомість залишився назавжди у строю.

 

НОВОДУНАЄВЕЧЧИНА

Олексій СОРОКАl Кривава війна, розпочата російським агресором, забрала жит­тя Олексія СОРОКИ – жителя с.Тернова. Від 20 вересня 2023 р. Воїн вважався зниклим безвісти. Близькі та рідні до останнього сподівалися, що він живий. Але надійшла чорна звістка про те, що Герой загинув. Йому назавжди 44…

 

 

 

 

Микола МЕЙl 13 липня 2024 р. під час ви­конання військового обов’язку, в бою за Україну, її свободу та незалежність поблизу Часового Яру на Донеччині загинув житель с.Міцівці Микола МЕЙ. Микола Вікторович народився 21 травня 1979 р. Він не шукав слави, а з честю виконував свій обов’язок і віддав найдорожче – життя. Був справжнім патріотом рідної землі.