Неділя, 08 Вересня 2024 р.
18 Липня 2024

НОВИНИ ГРОМАД

МІСТО

l Спекотні цифри. Обласний центр із гідрометеорології повідомляє про зафіксовані температурні рекорди на півдні Хмельниччини. Наприклад, у Кам’янці-Подільському температура повітря вдень 14 липня сягнула 35,8°С (попереднє рекордне значення 1959 року перевищено на 2,1°С). А 15 липня – 35,7°С (що на 0,7°С вище, ніж рекордне значення 1952 року).

l Допомога від громади військовим. Днями батальйону спецпризначення при президентській бригаді ім.Богдана Хмельницького передано РЕБ вартістю 459 600 грн. Головний сержант роти – військовий-кам’янчанин, член Кам’янець-Подільської організації «Просвіта» та Національної спілки журналістів України Володимир ТКАЧ. Також 3-й окремій танковій Залізній бригаді передали 5 домкратів, стіл-платформу, гайковерт ударний і планшет «Teclast» на загальну суму 99 397 грн.

 

 

l Стало відомо, що депутати міської ради Ірина ШЕЛЕПНИЦЬКА, Дмитро ДІДИК, Володимир КОНД­РУК та Юлія САБАТ призупинили членство в політичній партії ВО «Свобода». Інформація про це днями з’явилася на сайті міськради у розділі «Депутатський корпус».

l Відтепер у місті працівники інспекції з паркування працюватимуть і у вихідні. Це рішення погодили на засіданні виконкому міськради.

l Пресслужба міськради повідомила про те, що педагогічним працівникам громади виплачено відпускні та оздоровчі на загальну суму 53 млн грн. Виплати отримали 1505 педагогів за рахунок освітньої субвенції.

l Рада волонтерів на Дні активного донату зібрала майже 85 тис. грн, на які було придбано спеціалізоване медичне обладнання для реабілітаційного відділення міської лікарні. Крім того, завдяки волонтерам це відділення отримало допомогу з Німеччини – ортези, необхідні для реабілітації наших поранених військовослужбовців.

РАЙОН

l У Жванці відкрили Алею із пам’ятними знаками Героям, мешканцям громади, які загинули в російсько-українській війні.

 

 

 

 

l У Старій Ушиці в рамках художньої резиденції «Бакота Хаб» відбувся захід, присвячений ролі культури у відбудові міст і сіл. Запрошена архітекторка резиденції Марія БАРАННІК презентувала архітектурний план спільного простору в с.Гораївка. Захід відвідали представники місцевої влади, Старо­ушицького ліцею, місцеві жителі та резиденти з різних куточків країни.

l Під час перебування в Литві Чемеровецький селищний голова Олександр СОБАНЬ побував на діловій зустрічі із заступником міністра внутрішніх справ Литви Арнольдасом АБРАМАВІЧЮСОМ і представниками місцевого самоврядування. Литовські партнери передали гуманітарну допомогу: дві потужні зарядні станції та автомобіль для потреб ЗСУ й один бус для перевезення школярів до навчальних закладів громади.

l На базі Китайгородського ліцею імені Ольги Борейко створюється ГО «Зроблено школярами». Учні ліцею будуть навчатися шкільному соціальному підприємництву, а виручені кошти спрямовуватимуть на соціальні потреби, допомогу військовим та їхню реабілітацію. Для таких потреб благодійники вже передали ліцею 3D-принтер, на якому діти виготовили 15 захисних ковпачків для зброї (для уникнення холостих пострілів) і 15 брелоків-оберегів та передали захисникам. Жителів громади запрошують долучитися до придбання більшої кількості 3D-принтерів і закупівлі необхідних матеріалів.

За інформацією тергромад.