П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.

СТАНЬ ЧАСТИНКОЮ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОДІЇ

У суботу, 27 липня, організація з порятунку тварин і довкілля UAnimals запрошує всіх охочих долучитися до Маршу прибирання. Подія відбудеться в п’яти заповідних зонах по всій Україні.

У Кам’янці-Подільському Марш пройде на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Акція триватиме 3 години, без урахування часу на дорогу.
«Подільські Товтри» є одним із найбільших парків України і Європи. Тут живуть понад 300 видів тварин, з яких близько 50 – червонокнижні. Наразі прибирання потребує берегова зона Бакотської затоки, яка відіграє ключову роль у збереженні біорізноманіття Дністра. Сміття, яке люди залишили там, заважає птахам гніздитися, а рибам нереститися вздовж берегів», – коментують UAnimals.

Організатори забезпечують учасникам маршу трансфер із Кам’янця-Подільського, рукавички, пакети для сміття та питну воду. Також на місці будуть працівники ДСНС, які проведуть інструктаж із безпеки під час прибирання.

Для участі в Марші прибирання потрібно зареєструватися в чат-боті за посиланням: https://t.me/community_uanimals_bot. Після цього учасники отримають подальші інструкції.

Всеукраїнський марш прибирання – це спосіб подбати про тварин і довкілля, які опинилися під загрозою. UAnimals також закликає всі відповідальні організації та небайдужих людей організовувати прибирання на будь-яких локаціях самотужки. Цьогоріч відбудеться вже третій Марш прибирання. У двох попередніх взяли участь 1200 людей, які зібрали понад 47 тонн сміття.

За інформацією UAnimals.