П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.
25 Липня 2024

НОВИНИ ГРОМАД

МІСТО

l Минулого тижня реабілітаційне відділення міської лікарні відвідав заступник міністра охорони здоров’я Петро Ємець. Він оглянув оснащення закладу та заначив, що реабілітаційний напрям буде одним з основних у розвитку медицини у країні.

 

 

 

l За 60-денний період через УНАП міської ради облікові дані оновили 2 796 військовозобов’язаних. Протягом попередніх двох тижнів щодня по цю послугу приходили по 200 людей. Нагадаємо, що наразі оновити дані можна лише в ТЦК або застосунку Резерв+.

l Із бюджету громади закрито чергові потреби за зверненням командування військових частин. Захисникам передано систему протидії БПЛА всеспрямованої дії вартістю 1 млн 300 тис. грн. Для сил ППО також закуплено обладнання на суму 180 795 грн (тепловізор, прожектор пошуковий, планшет, відеокамеру GoPro, лазерний вказівник, джерело жив­лення EcoFlow).

l Інспекція з паркування прозвітувала про 1 млн надходження до бюджету за період їхньої роботи. Також наразі опрацьовуються схеми платних і безкоштовних паркувальних майданчиків у цент­ральній частині міста та пішохідних і паркувальних зон у Старому місті.

l У сквері «Гунські криниці» відбувся традиційний фестиваль води і сімейного відпочинку «Ількові забави» з аквамарафоном, виступами від творчих колективів міста та розважальною програмою для дітей.

РАЙОН

l У райраді в рамках співпраці з партнером «Fight for freedom Ukraine» відбулася третя видача «АТБ-ваучерів» людям, які реєструвалися на таку допомогу.

l Староушицький ліцей розпочав сезон заготівлі овочів для шкільних обідів. У теплиці закладу вже зібрали врожай огірків і петрушки. Організувалися ліцеїсти в такій справі завдяки ГО «Центр стратегічних ініціатив» та проєкту «Мій врожайний рік» (програми «Спроможні та сильні», що виконується Фондом Східна Європа за сприяння Швейцарії).

 

 

 

l Дунаєвецька міськрада налагоджує співпрацю з німецьким містом Менхенгладбах. Днями відбулася онлайн-зустріч, організована завдяки ініціати­ві Сервісної служби «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) Engagement Global, під час якої обговорили партнерство між містами.

l Дунаєвецька лікарня минулого тижня була ще одним медзакладом області, які в рамках робочого візиту оглянуло керівництво МОЗу. Заступник міністра охорони здоров’я Петро Ємець перевірив відповідність закладу вимогам кластерності. Фахівці оглянули оснащення та умови лікарні, роботу обладнання, придбаного за державні кошти. Основна увага – підготовці приміщення для відділення реабілітації.

l Діти з Новоушицької громади, чиї батьки захищають країну, діти загиблих Героїв, а також обдаровані діти вирушили в пізнавально-екскурсійну поїздку до міста-побратима Герсбрук (Німеччина). Організували і профінансували подорож бургомістр м.Герсбрук Роберт Ільг та його команда. Перевезення дітей профінансували місцеві підприємці.

l Волонтери спільно з Чемеровецькою селищною радою днями передали військовим два автомобілі – комунальний і ввезений волонтерами з-за кордону. Авто пройшли техогляд і поїхали до військових.

l У районі продовжується гарна традиція – вітати довгожителів із поважними ювілеями.

18 липня 95-ліття відзначила мешканка с.Гірчична Дунаєвецької громади Ганна КУШЛАК, яка попри нелегку долю зберегла неймовірну доброзичливість і віру в людей. Бабуся пишається своїми 3 дітьми, 10 внуками та 16 правнуками.

 

 

 

 

 

А у Слобідсько-Кульчієвецькій громаді 15 липня з 90-річчям вітали жителя с.Княжпіль Михайла СТРУМІНСЬКОГО.

 

 

За інформацією тергромад.