Середа, 18 Вересня 2024 р.
5 Вересня 2024

ЖУРБОЮ ОПОВИТІ ВТРАТИ

Жорстока війна продовжує знищувати все на своєму чорному шляху, забирати найкращих синів, Героїв, у яких попереду міг бути ще довгий життєвий шлях, але, на превеликий жаль…

ПРОЩАВАЙ, ЧЕМПІОНЕ!

Роман ГОЛОВАТЮК31 серпня громаду ско­лихнула страшна звістка про загибель молодшого сержанта Романа ГОЛОВАТЮКА. Він був відомим у місті, в Україні, у всьому світі спортсменом, чемпіоном, справжнім патріотом своєї держави. Роман Юрійович народився 30 вересня 1995 р. у с.Красноставці, що на Чемеровеччині. 2012 р. вступив у ПДАТУ, 2014 р. почав займатися у секції кікбоксингу. Вважався одним із найкращих спортсменів WAKO з цього виду спорту.

«Гучно заявив про себе на всю Україну та за її межами у 22-річному віці, коли виборов медаль на Х Всесвітніх іграх у Польщі 2017 р. І після цього він продовжив визначну спортивну кар’єру: ЗМС з кікбоксингу WAKO, фіналіст Всесвітніх ігор, чемпіон світу, багаторазовий чемпіон України», – йдеться у дописі Спортивного комітету України.

Роман Головатюк 2019 року став чемпіоном світу в Сараєво (Боснія та Герцеговина) у розділі К-1. Попри успішну спортивну кар’єру, за покликом серця Роман із перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем пішов туди, де був потрібен.

Як сам зазначав Роман Юрійович у себе на сторінці в Іnstagram: «Війна догнала мене остаточно. Наш ворог – це ракова пухлина для всього світу. Рано чи пізно й у ваших руках буде зброя, і якнайшвидше, тим краще для вас. Лише одна не­збита ракета поверне тебе до реальності. І все, для чого ти працював, будував, існував, буде схоже на гору сміття. Війну може зупинити лише війна!».

Друг Романа – кікбоксер Роман Щербатюк – написав: «Ти був з тих, хто не міг терпіти несправедливість, і ніколи не зміг би сидіти склавши руки. З тобою завжди було весело, ти випромінював неймовірну кількість світла і добра та заряджав впевненістю. Своїми діями та вчинками ти дав життя та спокій тисячам українців».

ЙОМУ ПІДКАЗАЛО СЕРЦЕ

Йосип ЯРОЦЬКИЙЗ поля бою до лав Небесного війська приєднався наш земляк – солдат Йосип ЯРОЦЬКИЙ. Народився Йосип Броніславович 1 січня 1967 р. у с.Стара Гута Смотрицької тергромади, тут і навчався в школі. Протягом 1985-1987 рр. проходив строкову військову службу. З родиною проживав у Кам’янці-Подільському. Попри роки, він 4 березня 2022 р. добровільно став на захист України. Бо так йому вказало серце… Служив сапером в одній із військових час­тин. Унаслідок скиду з дрона поблизу с.Воз­движенка Покровського району Герой, отримавши несумісні з життям поранення, загинув 25 серпня 2024 р.

«Не віриться, що нас покинула така світла людина. Юзик був найкращий у всьому, – пише Ніна Комарніцька у соцмережах, – хороший, скромний, тихий патріот України. Він був люблячим чоловіком, батьком, братом, дідусем. Хай Бог візьме його святу душу, де праведні спочивають. Щирі співчуття сестричці, синочку і всім рідним».

31 серпня Героя поховали на Алеї Слави.

МУЖНІЙ ДО ОСТАННЬОГО

Ігор ПАРШИН2 вересня міська громада зі скорботою попрощалася з вій­ськовослужбовцем в запасі, учасником бойових дій, молодшим сержантом Ігорем ПАРШИНИМ. Ігор Валентинович на­родився 31 січня 1964 р. Із серпня 1982-го по червень 1984 р. проходив строкову службу. Проходив військову службу за мобілізацією із серпня 2015 по жовтень 2016 р. Ще у перші дні пов­номасштабного вторгнення 24 лютого 2022 р. мобілізований до лав ЗСУ. Ігор Паршин, виконуючи мужньо військовий обов’язок, зазнав поранень. 30 серпня 2024-го Захисник помер у лікарні.

 

ВІЙНА ОБІРВАЛА ВСІ ПЛАНИ

Сергій ФРАНЦЕВНа Новодунаєвеччині востаннє в земну дорогу провели Воїна Світла Сергія ФРАНЦЕВА. Герой загинув 21 серп­ня 2024 року поблизу с.Білогорівка Луганської області. Народився Сергій 14 лип­ня 1992 р., про­живав у с.Варварівка. Такий ще молодий, йому ще жити й жити, створити сім’ю, але крива­ва війна обірвала всі плани відважного Воїна…