Середа, 18 Вересня 2024 р.
5 Вересня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l У серпні у Перинатальному центрі на світ з’явилися 74 малюки: 40 дівчаток та 34 хлопчики. Найбільший хлопчик – з вагою 4800 г, а найменше немовлятко – 1550 г.

l У Кам’янці за присутності голови Хмельницької ОВА Сергія ТЮРІНА, депутатів міськради й керівництва КП «Міськтепловоденергія» офіційно запустили другу чергу когенераційних установок, які посилять енергетичну незалежність міста. Дві такі установки запрацювали в червні та впродовж літа забезпечували безперебійне гаряче водопостачання й освітлення вулиць. Як повідомляють на підприємстві, завдяки запуску ще двох, основні об’єкти КП «Міськтепловоденергія» матимуть власне живлення і не залежатимуть від аварійних чи планових відключень електроенергії. Також будуть забезпечені живленням лікарні, навчальні і соціальні заклади.

l Буде футбол! Чемпіонат України, Перша ліга. На Центральному стадіоні ім.Тонкочеєва 6 вересня, о 15.00, зустрінуться ФК «Епіцентр» та ФК «Буковина». У перерві матчу відбудеться розіграш м’яча з автографами гравців ФК «Епіцентр»! Вхід за квитками та запрошеннями.

l Чергова благодійна допомога від БФ «МіСт» ім. М.Савенка. Для ремонту території міської лікарні фонд передав дорожню плитку.

l Нові світлофори встановлено на перехресті вулиць Євгена Коновальця та Героїв ЗСУ. До слова, у міськраді повідомили про домовленість із патрульною поліцією про регулювання дорожнього руху на найбільш завантажених ділянках у години вимкнення світла.

 

l Благоустрій. На вулицях міста тривають роботи з нанесення дорожньої розмітки, також працівники КП «Комунбуд» завершили встановлення бордюру на проспекті та вул. Данила Галицького. Тим часом кам’янчани скаржаться на переповнені сміттєві контейнери біля своїх будинків. Причинами такої ситуації комунальники називають технічні несправності транспорту, зміщені графіки, нестачу працівників та обмежену кількість техніки. Міський голова Михайло ПОСІТКО на засіданні міського штабу наголосив комунальним службам на важливості термінового вирішення питання.

l У міськраді повідомили про передачу автомобіля для Сервісного центру МВС, на якому майбутні водії здаватимуть практичні іспити з водіння. Це вже друге таке авто, придбане за бюджетні кошти.

l Під час проведення Дня активного донату, що відбувся цієї неділі, зібрано 111,6 тис. грн з допомогою близько 10 громадських організацій. Кошти будуть спрямовані на придбання комплектуючих для збирання FPV-дронів, які передадуть на покровський напрямок. До речі, 5 вересня розпочали заняття нового курсу проєкту «Дронороби», де вчать збирати БПЛА, програмувати їх і літати. Контактний номер: 097-954-5469.

l Михайло Посітко прозвітував, що за липень від громади військовим передали обладнання на суму понад 2,2 млн грн. Йдеться про сис­тему протидії БПЛА, РЕБ всеспрямованої дії, тепловізор, пошуковий прожектор, планшети, відеокамера GoPro, лазерний вказівник, джерело живлення EcoFlow, радіостанції тощо.

l До Дня пам’яті полеглих захисників у громаді відбувся традиційний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». На центральному ста­діоні до акції долу­чилися близько 200 учасників, які задонатили 5 390 грн на роботизовані системи для 5 ОШБр.

 

 

 

РАЙОН

l До всеукраїнського забігу приєдналися і в громадах району. Зокрема, у Жванці, Гуменцях, Дунаєвецькій тергромаді.

 

 

l У школах району, як і в місті, представили офіцерів служби освітньої безпеки. Загалом це 9 працівників, які вже приступили до роботи в школах Кам’янець-Подільської громади, а також в Дунаївцях та Чемерівцях.

l За вагомий внесок у підтримку підрозділів морської піхоти подяку від командира військової частини А-5025 полковника Андрія КОМІСАРУКА отримала сільська голова Гуменецької тергромади Інна АБДУЛКАДИРОВА.

l Новоушицькі майстрині продовжують плести сітки для ЗСУ та вже передали військовим 9 840 м маскування. Звертаються з проханням допомогти із коштами на придбання основи – спанбонду. Номер картки: 4149 6090 5968 6107 (Присяжнюк Ганна).

l У Чемерівцях відбулась робоча зустріч із представниками ГО «Центр реабілітації та відновлення» з Хмельницького, яка надає соціально-економічні, соціально-медичні та психологічні послуги сім’ям військовослужбовців і ВПО. Між селищною радою та організацією укладено Меморандум про співпрацю.

l 1 вересня 90-річний ювілей відзначив житель с.Гаврилівці Жванецької тергромади Олександр МЕДЗІНСЬКИЙ. Олександр Ілліч довгий час працював у колгоспі, а потім – їздовим у Жванецькій лікарні. Виростив і виховав доньку і сина, має 4 онуків і 6 правнуків.

За інформацією тергромад.