Середа, 18 Вересня 2024 р.
12 Вересня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l Донати від освіти. Завдяки ініціативі навчальних закладів громади «Замість квітів – допомо­га ЗСУ» було зібрано 319 378 грн для захисників. Кожен заклад освіти самостійно вирішить, куди спрямувати ці донати.

l У Ветеранському просторі центру соцобслуговування «Тур­бота» нагадують про соціально-побутову послугу «Оселя ветерана», яка надається за місцем проживання. Вона включає послуги електрика, сантехніка та різні побутові (перенесення та ремонт меблів, допомога в облаштуванні домашнього простору, заміна дверних замків тощо). А новою послугою в центрі є апітерапія (сон на вуликах). Звертайтесь за адресою: вул.Івана Франка, 30; тел.: (068)876-33-85.

l Минулого тижня Кам’янець приймав офіційну делегацію з польського міста Кольбушова у рамках підписаних намірів про співпрацю. Зокрема гості відвідали Кам’янець-Подільську спеціальну школу, Подільський державний університет, віддали шану полеглому воїну у сквері Героїв. Також Михайло ПОСІТКО повідомив, що вже домовились про поїздку нашої спортивної дитячої команди та мистецького колективу до Польщі.

l З початку року працівни­ки міського УНАПу надали вже 24 287 послуг, що поповнило бюджет громади на понад 5 млн гривень.

l Виконком підтримав чергову передачу військовим на загальну суму 1,3 млн грн. Це квадрокоптери, антени, засоби радіоелектронної боротьби, портативні зарядні станції, Starlink.

l Довжоцький ліцей отримав допомогу від друзів з Японії NPO «Japanese Ukrainian Cultu­re Association». Вони передали акумулятор, лінійно-інтерактив­не джерело безперебійного жи­в­лення та біотуалет для укрит­тя. Підтримка ліцею відбувається завдяки співпраці NPO «Japa­nese Ukrainian Culture As­so­ciation», ГО «Пролісок-Бердянськ», міської ради та Управління освіти і науки.

l КП «Міськтепловоденергія» проводить підготовчі роботи до опалювального сезону. Побільшало звернень щодо усунення аварійних ситуацій на внутрішньобудинкових мережах.

l Музей-заповідник представляє виставку до Днів європейської спадщини. Це мате­ріали з родинного архіву польсько-українського історика, лікаря Юзефа Роллє: документи, листи та фотографії. Працюватиме виставка в Галереї мистецтв з 9 по 23 вересня (щодня з 9:00 до 17:00).

l На вул.Шевченка, 12 (біля «Подільського державного університету) встановили підвищений пішохідний перехід, який змушує водіїв зменшу­-вати швидкість.

РАЙОН

l Китайгородська тергромада взяла участь у дієвому та корис­ному проєкті від ГО «Центр стра­тегічних ініціатив» м.Хмель­ниць­кий (керівниця Наталія Шму­рі­кова) у межах програми «Спро­можні та сильні», що виконувався Фондом «Східна Європа» за підтримки Швейцарії, отримавши у подарунок теплицю. Перші врожаї зібрано і засія­но новими овочевими культу­рами.

l У Староушицькій громаді триває гарний захід – молодіжний обмін «ВідНОВА:UA» на Бакоті. Він об’єднав учасників 8-ми областей України, щоб перетворити одну з кімнат Будинку культури у Старій Ушиці на сучасний молодіжний центр. Вони займаються волонтерською роботою і відновлюють приміщення, вивчають історію та культуру Бакоти і місцевої громади.

l Довгожителі району. У селі Дем’янківці Дунаєвецької громади 8 вересня 90 років виповнилося Марцеліні МЕЛЬНИК, яка більшу частину життя пропрацювала в колгоспі, на зем­-лі. Своєю найбільшою радістю в житті вважає одне дитя, двоє внуків і восьмеро правнуків. Привітали ювілярку староста та діловод Дем’янковецького старостинського округу.

За інформацією тергромад.