Середа, 18 Вересня 2024 р.
12 Вересня 2024

ДІЯЛЬНІСТЬ ГРОМАД В УМОВАХ ВІЙНИ

Громади зацікавлені в розвитку, а ключем до цього є комунікація, сміливі рішення та, безумовно, співпраця. Саме тому в Кам’янці провели засідання інтелектуального клубу «Ідеятон», де зібралися представники громад, науковці, депутати міської ради, народні депутати.

Серед гостей – члени Подільсько-Буковинського туристичного кластера, представники Львівської міської та обласної рад, Сокальської та Стрийської громад. Коли є чого навчитися та чим поділитися, це варто робити, адже в синергії народжуються нові цікаві рішення.

Упродовж двох днів учасники клубу обговорювали діяльність громад в умовах війни, виклики та перспективи розвитку. Під модеруванням народного депутата Ігоря МАРЧУКА розглядались питання економічного та інвестиційного потенціалів українських територій.

Професор Ярослав ГРИЦАК поділився з присутніми свої­ми думками про «економічний код українця». Представники громад Подільсько-Буко­вин­ського туристичного кластера (що об’єднує Кам’янець-Подільську, Китайгородську, Староушицьку та Хотинську громади) розповіли про перспективи розвитку туристичного напрямку. Кластер створений нещодавно, але вже дає видимі результати: чотири громади разом формують єдиний туристичний маршрут і унікальний продукт, що приваблює туристів своїми «родзинками», підвищує туристичний попит і відкриває нові можливості для розвитку одразу кількох територій.

– Метою співробітництва між дружніми громадами є досягнення синергетичного ефекту й посилення всіх учасників за рахунок консолідації зусиль. «Один за всіх – і всі за одного» – це не просто цитування популярного девізу, а запорука виживання й сталого розвитку, – каже народний депутат Ігор Марчук.

– Для нас це дуже гарна можливість розвивати нові туристичні напрямки, залишати гостей на декілька днів. Це позитивно впливає на туристичну інфраструктуру та поповнює скарбничку міста, – підсумував міський голова Михайло ПОСІТКО.

За інформацією пресслужби міськради.