Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
10 Жовтня 2024

ЦВІТ НАЦІЇ ГИНЕ

На війні гинуть талановиті, хоробрі, мужні сини нації, яким ще жити, мріяти, розвивати країну. Та, на жаль…

ТАКЕ ЮНЕ ЖИТТЯ

Віктор ТКАЧУКЗнову громада опла­кує гірку втрату – загинув солдат Віктор ТКАЧУК. Народився 3 жовт­ня 2001 р. в с.Мукша Китайгородська. Навчався у КПФК індустрії, бізнесу та інформаційних технологій.

– У вересні 2021-го підписав контракт і пішов боронити країну в складі 46 ДШБ. Ніс службу на посаді старшого сапера інженерно-саперного відділення. Під час повномасштабного вторгнення був у багатьох гарячих точках. Зазнав поранення після обстрілу танка. Здетонував гранатомет. Йому відірвало фаланги пальців на лівій руці, – розповів брат загиблого Дмитро. – Після реа­білітації був змушений перевестися до іншої частини. Був добрим, дбайливим, чес­ним, щирим, сміливим, життєра­дісним, надійним. Дуже любив тварин. Навіть на війні опікувався кошенятами, які втратили маму…

Віктор був нагороджений орденом «За мужність» I ступеня. Також його було відзначено нагрудним знаком «Шлях честі» від командира 46-ї окремої аеромобільної бригади за особисту мужність і хоробрість, які допомогли зберегти життя та здоров’я побратимів. Загинув Віктор Іванович 29 вересня 2024 р. під час виконання бойового завдання поблизу с.Правда Курської області. У Героя залишилися мама, бабуся, брат із дружиною і дві племінниці.

ЗА МИР! ЗА ВОЛЮ!

Іван ШПАКОВСЬКИЙТретього жовтня поблизу м.Покровськ солдат Іван ШПАКОВСЬКИЙ із Новоушиччини зазнав поранень, несумісних із життям. Іван Дмитрович народився 6 червня 1973 р. в с.Пилипи-Хребтіївські.Працював у місцевих господарствах трактористом, а також на будівництві в Хмельницькому. Проходив військову службу на посаді водія-електрика одного із механізованих батальйонів. У загиблого Героя залишилися дружина, дочки, сестра.