Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
10 Жовтня 2024

«ДЯКУЮ ЗА ПРАЦЮ»

Ці слова голови райради Михайла СІМАШКЕВИЧА, адресовані депутатському корпусу Кам’янеччини, пролунали під час засідання сесії третього жовтня і підкреслили праце­здатність народних обранців. Адже, за словами Михайла Євстафійовича, наша рада – єдина в області, що працює на пленарних засіданнях і комісіях, а ось решта не справляється навіть із кворумом.

Сказано це було після звіту заступника голови райради Миколи ЖОГАНА про виконання плану роботи ради за І півріччя 2024 р.

На сесії було заслухано ще низку звітів: про виконання районної Програми соцзахисту населення за 2019-2023 рр. (доповідала начальниця управління соцзахисту К-П РДА Лариса МАРТИНОВИЧ) та про виконання Програми фінансової підтримки громадських ветеранських організацій, яку представив голова районної організації ветеранів України Василь КОВАЛЬЧУК.

Дізналися депутати і про хід виконання Програми сприяння розвитку добровільної пожежної охорони в населених пунктах нашого району (створено 38 таких підрозділів). Усі їх учасники пройшли навчання та мають додаток для смартфона «Я – доброволець», де повідомляється про надзвичайні ситуації.

Представили депкорпусу командира батальйону патрульної поліції Кам’янець-Подільського району старшого лейтенанта Павла БЕЗДІТНОГО. Підрозділ патрулює всі 15 тер­громад району.

Укотре дискусійне питання щодо вклю­чення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, нежитлової будівлі за адресою: вул.Троїцька, 2 не набуло логічного завершення. Не віддали депутати в комунальну власність Китайгородської сільради і нежитлову будівлю (аптека), що в с.Рихта.

Набагато злагодженіше було ухвалено два звернення до керівництва країни: перше – щодо забезпечення гідної заробітної плати педагогічним і науково-педагогічним працівникам, друге – щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та без­вісти зниклих захисників Сил оборони України й сприяння визволення їх із полону.

Рішенням сесії посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району» трьом Героям із Гуменецької тергромади, які загинули, захищаючи Україну і нас із вами: Вадиму ЖВАЛЮКУ, Віктору КУПРІЄНКУ, Роману СОКИРНИКУ. Відповідні атрибути Михайло Сімашкевич вручив рідним Героїв на початку роботи сесії.