Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
16 Жовтня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l 24 жовтня, о 10.00, відбудеться засідання 45 сесії Кам’янець-Подільської міської ради. Постійні депутатські комісії працюють над проєктами рішень.

l Рада волонтерів при міському голові провела черговий День активного донату, зібравши майже 93 тис. грн. Ці кошти додали до понад пів мільйона гривень, зібраних під час забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», організованого командуванням 143 ОНТЦ «Поділля». Кошти підуть на реабілітацію наших захисників.

l Міська рада передала РЕБ для наших сил ТРО вартістю 259 тис. грн. Лише для ТРО з лютого 2022 р. і донині сума закупівель складає 6,5 млн грн.

l У рамках проєкту «Нова хвиля співпраці», який реалізується Мережею асоціацій місцевих влад Південно-Східної Європи (NALAS) за підтримки «U-LEAD з Європою», представники міської ради перебували з візитом у місті-побратимі Радовиш (Північна Македонія). Було встановлено нові ділові контакти з представником Торгово-промислової палати Украї­ни в Македонії. Якщо ви зацікавлені у виході на македонський ринок, будь ласка, звертайтеся по детальну інформацію за електронною адресою: investmd@kam-pod.gov.ua

l На період осінніх шкільних канікул призначено додаткові рейси потяга №239/240 Київ – Кам’янець-Подільський. Він відправлятиметься з Києва 24, 28 та 31 жовтня, о 8.26, і прибуватиме до Кам’янця-Подільського о 17.20. У зворотному напрямку потяг вирушатиме з Кам’янця у ці ж дати об 11.35 та прибуватиме до Києва о 19.48.

l Увечері 14 жовтня в небі над Кам’янцем помітили комету Цзицзіньшань-ATLAS, яку називають найяскравішою кометою останніх десятиліть. Деякі щасливчики встигли зробити унікальні фото небесної гості з яскравим хвостом та Старої фортеці й поділилися ними в соцмережах.

РАЙОН

l 10 жовтня до Дунаєвецької тергромади завітала мандрівниця Юлія Панкевич, яка мандрує культурно-пізнавальним і паломницьким маршрутом Camino Podolico (Подільський шлях святого Якова) з Вінниці до Кам’янця-Подільського. Вона долає шлях 250 км пішки заради благородної мети – зібрати 250 тис. грн на дрони для 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім.Якова Гандзюка, в якій служив її загиблий друг.

 

l Довгожителі району. 14 жовтня 90-річчя відсвяткувала жителька с.Чабанівка Марія Тимчук. Привітати ювілярку з поважною датою завітали голова Староушицької селищної ради Анатолій Тимчук і секретар Лариса Розворук. Гості вручили Марії Федорівні подарунок і побажали міцного здоров’я, щастя, добра й благополуччя.

За інформацією тергромад.