Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
17 Жовтня 2024

НЕ ЗА ПОВІСТКОЮ, А ДОБРОВІЛЬНО

Міський голова Михайло Посітко, Уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець, начальник Кам’янець-Подільського гарнізону, керівник ОНТЦ СП ЗСУ полковник Володимир РОДІКОВ та представники ЗСУ.9 жовтня в Кам’янці-Подільському на першому поверсі міської ради відкрився Центр рекрутингу української армії за участі міського голови Михайла ПОСІТКА, Уповноваженого Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексія БЕЖЕВЦЯ, начальника Кам’янець-Подільського гарнізону, керівника ОНТЦ СП ЗСУ полковника Володимира РОДІКОВА та представників ЗСУ. Загалом це вже 41-й центр в Україні та зокрема другий на Хмельниччині.

– Наше завдання – надати вичерпну інформацію охочим вступити до війська, щоб вони були максимально ефективно задіяні до служби. Працюватимуть двоє наших співробітників у структурі міської ради, буде надаватися супровід, навіть аж до підписання контракту безпосередньо з військовою частиною, до якої охочі матимуть бажання долучитися. Тут не будуть видавати повістки, дані до ТЦК також не передаватимуться. Працюватимуть із тими, хто вмотивований захищати країну. Я вважаю, що це правильний крок від Міністерства оборони, адже ми говоримо саме про мотивацію, яка має бути серед населення, – зазначив міський голова.

Є понад 10 тисяч вакантних бойових і тилових посад: стрілець, кухар, оператор БПЛА, такелаж­ник, гранатометник, бухгалтер, медик, юрист, сапер, водій, танкіст тощо. Кандидат отримає посаду і потрапить до того підрозділу, який сам обрав, або який був рекомендований із бази Мін­оборони.

– Це точка інформації, точка допомоги мешканцям громади, тим, хто розглядає для себе можливість доб­ровільно долучитися до Сил оборони. Що важливо – це не тільки Збройні сили, це і Національна гвардія, прикордонна служба тощо. Це будь-який військовий підрозділ, який сьогодні захищає нашу Батьківщину. Будь ласка, прийдіть, дізнайтеся детальніше. У спокій­ному режимі, без стресу можна сконтактувати з військовою частиною, поставити всі запитання. І далі, як­що ви підходите військовій частині, і вас зацікавила пропозиція, тоді ви оформляєтеся. Держава дає можливість це зробити не лише за мобілізацією, а й за підписанням контракту, – додав Олексій Бежевець.

Як повідомили в пресслужбі міської ради, захищати країну добровільно, без примусу, з можливістю вибору – найголовніше завдання новоствореного рекрутингового центру в Кам’янці-Подільському. У ньому працюватимуть Анастасія САВЧУК і Олег СТЕБНИЦЬКИЙ, які надаватимуть консультації в підписанні контракту в обраному кандидатом підрозділі та будуть підтримувати зв’язок із ним. Анастасія Савчук – дочка загиблого Героя. З початком війни почала активно займатися волонтерством та допомагати ЗСУ. Батько Анастасії був призваний до служби в ЗСУ. 8 серпня 2023 року загинув під час виконання обов’язків військової служби, відсічі та стримування зброй­ної агресії російської федерації у м.Куп’янськ Харківської області. Посмертно нагороджений орденами. А Олег Стебницький – ветеран, учасник бойових дій. Брав участь в АТО/ООС з 2015 по 2016-й, був на посаді командира міжрегіонального підрозділу спеціального призначення «ЦИКЛОН» у Донецькій області. У лютому 2019 року звільнився в запас за вислугою років. У березні 2019 року підписав контракт із ЗСУ проходив службу на різних посадах у 48-й Кам’янець-­Подільській інженерній бригаді, виконував різного роду бойові завдання і в тому числі під час повномасштабного вторгнення рф, зокрема на запорізькому напрямку Оріхове-Роботине. В червні 2024 року звільнився в запас у зв’язку із сімейними обставинами з повною календарною вислугою 35 років.

Відкриття цього центру і залучення мотиво­ваних громадян до захисту національних інтересів є важливим кроком для посилення обороно­здатності країни.

Більше інформації за номером: +380974825908.
Графік роботи: Пн-Чт: 8:00-17:15; Пт: 8:00-16:00.

Сюзанна СИРОТЮК.