Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Березня 2010

ТРИКУТНИК УЖЕ НЕ БУДЕ ЗАМКНЕНИМ КОЛОМ

15 березня в ДК «Газ України» відбулася зустріч заступника директора з питань газопостачання Михайла ЗАСЛАВСЬКОГО з міським головою Анатолієм НЕСТЕРУКОМ за участю директора КП «Міськтепловоденергія» Віктора ТВЕРДОХЛІБОВА та керівника ЗАТ «Тепловоденергія» Євгена РАДЧЕНКА. Фактично було представлено три сторони, стосунки між якими впливають на газопостачання виробнику тепла в нашому місті, та, як наслідок, – теплих батарей у кожній кам’янецькій домівці.

Проблема в тому, що комунальне підприємство, яке надає послуги з тепло- та водопостачання з 1 лютого ц.р., досі не має укладеного з ДК «Газ України» договору на газопостачання через борги попереднього виробника тепла ЗАТ «ТВЕ». І хоча комунальне підприємство не збиралося ставати правонаступником ЗАТ, воно, згідно з відповідною постановою Кабміну, мусить приймати борги попередника. Цією ж постановою №1729 «Нафтогаз» у лютому ц.р. аргументував відмову задовольнити доручення ще тоді Прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО голові правління НАК «Нафтогаз» Олегу ДУБИНІ, де викладено прохання протягом тижневого строку забезпечити укладання договору з нашим КП «Міськтепловоденергія» на постачання природного газу.

ДК «Газ України» зрозуміти можна: їм усе одно, хто в Кам’янці виробляє тепло – їм потрібні гроші за газ. І поки в ДК не побачать, що дебіторські та кредиторські зобов’язання від ЗАТ перейшли до КП, підписання договору проблематичне.

– У мене немає бажання брати ці борги, але життя є життя, – повідомив журналістам Анатолій НЕСТЕРУК. – Без укладеного договору ДК «Газ України» мусить встановити нам комерційну ціну на газ, і це обійдеться ледь не вдвічі дорожче. Ми перевіряємо, чи підкріплені гарантованими надходженнями в майбутньому 13 мільйонів 472 тисячі гривень, що ЗАТ заборгувало за газ.

Поки з’ясували, що від держави надійдуть 4,2 мільйона різниці в тарифах за ІV квартал 2009-го і січень 2010-го, наш бюджет заборгував 1,9 мільйона, ще 1,8 мільйона винно Міноборони. На сьогодні ми звіряємо, чи покриють борги населення ще 5,5 мільйона. ЗАТ стверджує, що населення має повернути за послуги близько 8 мільйонів.

Отже, після того, як розберуться з 5,5 мільйона гривень, рішенням сесії міськради заберемо на комунальне підприємство від ЗАТ і дебіторську, і кредиторську заборгованість. Після цього, згідно з домовленостями, яких ми досягли під час зустрічі в ДК «Газ України», зможемо укласти договір на газопостачання та отримати розстрочку виплати боргу на три роки.

Ольга МІРКОТАН.