Середа, 24 Квітня 2024 р.
28 Травня 2010

ЩОБ ЧОБОТИ ЛЕГКИМИ БУЛИ!

22 травня майже 600 юнаків молодого поповнення військовослужбовців строкової служби в/ч А-1107 Центру підготовки інженерних військ (ЦПIВ) призову «Весна-2010» присягнули на вірність народові України.

DSC09631.jpg– Військова присяга перетворює колишніх юнаків на воїнів-захисників, – з такими напутніми словами до вояків звернувся командир ЦПIВ полковник Михайло IВАСЮК. – Вона зобов’язує дорожити честю мундира, колективу, бути прикладом для наслідування, зразком ввічливості, старанно навчатися та бути сміливим, хоробрим і відважним.

Від імені батьків мати військовослужбовця Наталія ДАНИЛИШИНА висловила сподівання, що з їхніх синів-юнаків командири зроблять справжніх чоловіків, що в армії вони пройдуть справжню школу гарту, та благословила у добру путь.

Лише людина, яка про йшла армійську школу, могла побажати солдату легких чобіт. Саме з таких побажань розпочав свій виступ депутат міськради Євген ОБОДОВСЬКИЙ.

Начальник гарнізону полковник Сергій МАЛЬЧЕНКО запевнив батьків, що їхні діти потрапили в надійні руки професіоналів, які зуміють дати їм знання та привити навички.

Полковники запасу Анатолій БОРОВСЬКИЙ та Андрій IЩЕНКО розповіли про свої військові будні, а отець Андрій освятив нове поповнення.

355 новобранців прибули на службу в ЦПIВ із сільської місцевості, 223 – з міської. Переважну більшість із них складають українці – 560, є 6 росіян, 9 – татари, румун, болгарин, кореєць. 395 юнаків до призову вже здобули спеціальність, а 237 – працювали. 29 мають вищу освіту, 41 – незакінчену вищу, 234 – середню спеціальну, 101 – середню технічну.

ЦПIВ перейшов на нову форму навчання. Тепер тут функціонують три школи: підготовки військовослужбовців за контрактом (початкового рівня), якою керує Олександр ГЕРАСИМЧУК; підготовки сержантів (базового та середнього рівня), начальник – Вадим ГРИБОВ; підготовки молодших спеціалістів (Віталій ПАНАСЮК).

Новобранець Сергій ГОНЧАРУК, котрий навчався в Київському національному економічному університеті, вважає, що армійську школу має пройти кожен справжній чоловік. Престиж армії нині зростає, а чоловіків, які не відслужили в армії, на престижну роботу брати не хочуть. Тому, щоб забезпечити собі майбутнє, Сергій вирішив до закінчення вишу відслужити в армії.