Середа, 24 Квітня 2024 р.
11 Червня 2010

ПОСВЯТИЛИ В КОЗАКИ

ПОСВЯТИЛИ В КОЗАКИУкраїнське козацтво – яскравий приклад любові, відданості своєму народові, Батьківщині. Воно повчає нас гаряче любити свою країну, захищати її від ворогів і бути незалежними. Тому три роки тому в ПДАТУ було створено козацький курінь, курінним отаманом якого став полковник Iван ХОМОВСЬКИЙ.

До цієї організації входять не тільки викладачі, а й студенти університету. Членство в цій організації накладає значні обов’язки, дисципліну та чесність. Студенти, які входять до організації Українського козацтва, повинні бути прикладом у поведінці та навчанні, адже перед посвятою в козаки студенти у присутності ректора університету, генерал-отамана та священика складають присягу на вірність Батьківщині, читають молитву «Отче наш», цілують Державний Прапор, прапор козацтва та шаблю.

27 травня в актовому залі ПДАТУ відбулося козацьке зібрання, на якому був присутній ректор університету, академік, полковник козацького війська Микола БАХМАТ, верховний отаман Українського козацтва, генерал-отаман Iгор ВОРДИНЕЦЬ, крайовий генерал-отаман Володимир ВОЛОШИК і священик.

На зібранні було підведено підсумки роботи козацького куреня ПДАТУ, відбулася посвята студентів Iнституту агротехнологій у козаки та нагородження членів організації.

Нагороди отримали: Микола БАХМАТ – орден «Слава» за організаторську та педагогічну роботу; Василь ПЕЧЕНЮК, директор Iнституту агротехнологій – орден «Честь» за організаторську роботу; Iван ХОМОВСЬКИЙ, доцент, курінний отаман, полковник – орден «Слава»; Iван КОВТУНИК, професор, осавул – орден «Віра»; Галина ГАЛИЦЬКА, викладач, хорунжий – орден «Віра»; Олександр ЦИНЧИК, завідувач навчального відділу, помічник ректора, осавул – орден «Віра».

Анатолій ВIННIЧУК, старший писар куреня, осавул, викладач біотехнологічного факультету ПДАТУ.