Четвер, 28 Березня 2024 р.
10 Вересня 2010

СОЦIАЛЬНЕ ТАКСI

СОЦIАЛЬНЕ ТАКСIУ Центрі соціально-медичної реабілітації «Довголіття» створено базу даних про людей, які мають інвалідність різних категорій. Загалом у Кам’янці-Подільському їх понад 7 тисяч. За статистикою, в місті мешкає також 268 людей, які пересуваються лише в інвалідних візках, чи не найбільшою проблемою котрих є свобода пересування. Більшість таких людей не можуть здолати психологічного та фізичного бар’єру, тому довічно залишаються замкненими у власних домівках. I якщо пандуси до будинків і місць громадського призначення все ж будуються, то проблема пересування інвалідів на більш значні відстані є абсолютно не вирішеною. Більшість із них періодично потребують допомоги у транспортуванні в межах міста.

З ініціативи директора «Довголіття» Iвана АНТОНЮКА для Центру придбано автомобіль «Газель», який переобладнано для транспортування людей з обмеженими можливостями та оснащено майданчиком із підйомником.

Модифікація автомобіля дозволяє перевозити одночасно 2-х пасажирів на інвалідних візках і 4-х супроводжуючих. Водій і соціальний працівник розміщуються в кабіні та допомагають під час посадки-висадки.

СОЦIАЛЬНЕ ТАКСIСалон автомобіля обладнано електронною світлодіодною панеллю з годинником та індикатором повітря всередині салону. Окрім того, встановлено автономний обігрівач, який може працювати навіть без увімкненого двигуна.

Допоміг придбати автомобіль обласний Фонд соціального захисту інвалідів, а фінансування та утримання Центру соціально-медичної служби здійснюється за рахунок міського бюджету. Відповідно до можливостей фінансування, буде ви-значено, яку кількість разів протягом місяця може користуватися автомобілем одна особа, на яких умовах і за яким графіком.

Заплановано, що послугами цього таксі користуватимуться також люди із порушеннями опорно-рухової системи.

Головні результати запровадження такої соціальної послуги полягають у підвищенні рівня життя людей з обмеженими фізичними можливостями та покращенні їх морально-психологічного стану.

Надання послуги визначене окремим положенням, з яким можна ознайомитись у Центрі соціально-медичної реабілітації «Довголіття», звернувшись до інформаційного сектору за тел.: 3-98-00.