П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Жовтня 2010

ПРО ПОЖЕЖІ, ГІГІЄНУ ТА ГРИБИ

28 вересня відбулася координаційна рада з питань контролю за діяльністю ринків міста. За інформацією прес-служби міськради, заступник начальника управління економіки міської ради, завідувач відділу торгівлі та захисту прав споживачів Сергій ЦВЯК окреслив коло питань, які обговорювалися з директорами міських ринків. 

За результатами перевірки, яку призначено на Центральному ринку після пожежі у магазині одного з  підприємців, було розроблено заходи протипожежної безпеки, які сьогодні успішно впроваджуються підприємцями. Координаційна рада дозволила дирекції Центрального ринку до 15 жовтня продовжити впровадження заходів щодо дотримання протипожежної безпеки.

Обговорили присутні і питання дотримання санітарно-гігієнічних правил торгівлі продуктами харчування, звернувши особливу увагу на торгівлю грибами. За інформацією завідувача санітарно-гігієнічним відділом міської СЕС Олександра ТАРАСЕНКА, вручено приписи адміністраціям усіх продовольчих ринків про те, що на ринках дозволено торгівлю лише білими грибами. 

На засіданні було обговорено і результати роботи комісії у складі працівників відділу торгівлі, управління ветеринарної медицини, СЕС, міськвідділу міліції, члени якої щотижнево, починаючи з травня, здійснюють перевірки дотримання правил торгівлі продуктами харчування. За цей час проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з 210 підприємцями, які здійснюють торгівлю на ринках «Династія», «Джерело» та  КВЗП «Кам’янець-Подільський», 53 підприємці притягнуті до адміністративної відповідальності, сума штрафних санкцій склала  5200 грн.