П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Жовтня 2010

СТО МІЛЬЙОНІВ ДЛЯ КОМУНАЛЬНОГО ЩАСТЯ

8 жовтня тепло почало надходити в будинки кам’янчан. Працівники КП «Міськтепловоденергія» працювали протягом усіх вихідних, щоб максимально швидко подати тепло у житла кам’янчан. За інформацією прес-служби підприємства, сталися дві серйозні аварії: на пр.Грушевського та вул.Драгоманова, але ситуацію виправлено. Влітку було ліквідовано 22 серйозні пориви, що згодом дозволило уникнути багатьох проблем.

– Місто вступило в опалювальний сезон не гірше, ніж минулого року, – говорить начальник УЖКГ Сергій СЕРЕДЮК. – На початку тижня близько 90 відсотків міста було підключено до опалення, але потрібно було вирішити проблему з теплопостачанням одного крила ЗОШ №8. Залишаються ще квартири, де недостатня температура через невипущене із системи повітря. На жаль, не завжди все залежить від працівників комунального підприємства. Керівництво КП «Міськтепловоденергія» постійно звертається до старших будинків із проханням не втручатися у роботу теплових лічильників, щоб не заважати нормальному теплопостачанню. 

На сьогодні УЖКГ також звертає увагу на проведення благоустрою після ремонтних робіт. Але найболючішим питанням залишається зношеність си-стем теплопостачання. 

Ще однією насущною справою є забезпечення міста посипальними матеріалами. Цього року комунальники віддали перевагу гравію, від котрого не буде стільки пилу, як від піску. 2 тисячі тонн його вже завезено в місто, ще 2 тисячі очікується. 

За словами Сергія Миколайовича, комунальники мають великі надії на покращення ситуації з фінансуванням їхньої галузі наступного року. На жаль, цього року в місті було профінансовано лише 10% від потреб ЖКГ. Зокрема, щоб місто мало нормальну життєдіяльність, УЖКГ склало програм на 60 млн.грн., а фактично було профінансовано 6,5 млн.грн.

– На наступний рік у нас плани ще амбітніші, – за нашими підрахунками, у комунальну сферу міста треба вкласти 100 мільйонів гривень, – продовжує начальник УЖКГ. – Скільки ж буде виділено, залежить від депутатів наступного скликання. Під час галузевої наради в Києві було сказано, що держава задекларувала збільшення системи фінансування ЖКГ у п’ять разів. Дуже на це сподіваємося.